Tot ce contează e că Dragnea dictează

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea FOTO Mediafax

Astăzi, 21 decembrie 2016, Liviu Dragnea şochează pe toată lumea! Nu, nu şi-a dat demisia din funcţia de deputat şi nici de la şefia PSD. A făcut numirea mult aşteptată.

Sevil Shhaideh, o doamnă cu un CV respectabil, dar care se potriveşte ca nuca-n perete cu profilul schiţat de social-democraţi în campania din noiembrie 2016. Lăsând la o parte etnia, religia, faptul că vine din gaşca Mazăre, că are legături foarte apropiate cu Nicuşor Constantinescu, doamna Shhaideh a fost aruncată în cuşca leilor.

PNL şi USR nu visau la un astfel de cadou de Crăciun. Ambele partide au trebuit să se apare împotriva valului de injurii şi acuze la adresa unor membri de partid precum Klaus Iohannis sau Clotilde Armand. Acum îi simt că vor să se răzbune cu vârf şi îndesat. Pe de altă parte, unii votanţi PSD cred că străinii vor să ne fure ţara şi că va veni Soroş, alias bau-bau, să le ia pământurile sau mai ştiu eu ce fabulaţii au ei în cap. Automat nu au gustat „glumiţa” pe care le-a pregătit-o Dragnea!

Toate tunurile s-au îndreptat împotriva lor. Dacă la început dezbaterea s-a focalizat numai asupra etniei, sexului şi religiei candidatului, pentru că într-adevăr sunt cele mai accesibile subiecte şi oamenii reacţionează imediat la ele, atenţia s-a schimbat imediat către Liviu Dragnea. Pentru că cetăţenii României s-au prins de faptul că „finuţa” nu are nicio vină pentru jocul pregătit de baronul de Teleorman.

Mi-aş fi dorit să asist la dezbaterea internă a PSD pentru nominalizarea celui care va fi propus Preşedintelui pentru funcţia de Premier. Partidul se bucură de o susţinere populară mare, venită în urma promovării unui discurs naţionalist şi a unui program de guvernare fantasmagoric. Ce faţă or fi făcut toţi membrii BPN-ului atunci când liderul lor le-a spus: „Propunerea pentru Prim-ministru din partea Partidului Social Democrat este doamna Sevil Shhaideh! (mândru şi zâmbind pe sub mustaţă)”? Dacă nu a fost un şoc, înseamnă că nu au avut nicio contribuţie la crearea mirajului vândut pe voturi multe.

Faptul că îi este naş, că sunt implicaţi în acelaşi dosar dubios din jurul firmei Tel Drum, că a fost mâna lui dreaptă şi mai apoi chiar i-a luat locul la MDRAP înseamnă foarte multe pentru Dragnea. Înseamnă că doamna Shhaideh nu va ieşi niciodată din cuvântul celui care a creat-o. Nu ştiu dacă într-adevăr urmăreşte să modifice legea şi mai apoi să vină la şefia palatului Victoria, dar cert este că Dragnea conduce cu mână de fier partidul şi va conduce în acelaşi stil şi Guvernul.

Nu Fifor, nu Firea, nu Olguţa, nu Ponta, nu Dâncu! Liviu Dragnea a reuşit să ajungă Premier.

Şi prin această mişcare le-a închis gura tuturor celor din partid. A riscat câteva procente bune prin numirea unui personaj, care nu este tocmai 100% românul dorit de cei care au votat slogane precum: „Îndrăzneşte să crezi în România” sau „Mândri că suntem români” şi să nu uităm de cel al partenerilor de guvernare „Redăm România Românilor”, dar cui îi pasă! Zâmbeşte frumos şi face jocurile. Tot ce contează e că Dragnea dictează! (Îi dăruiesc de Crăciun acest slogan pe care să îl afişeze când revine în faţa tuturor membrilor şi votanţilor PSD)

Jocul nu se încheie aici. Dragnea este conştient că Iohannis nu are niciun motiv să o respingă pe Sevil Shhaideh. Nu are niciun dosar, are experienţă în Guvern. În plus, îi demonstrează că partidul condus de domnia sa este progresist şi astfel va continua să colaboreze cu organismele internaţionale.

PSD ne-a obişnuit să arunce fumigene în spaţiul public. Iar acum este momentul perfect. Cu o majoritate stabilă în Parlament şi cu o opoziţie încă bulversată de şocul rezultatului de pe 11 decembrie, Dragnea îşi permite să facă aproape tot ce îi pofteşte inima. Eu zic să aşteptăm formarea noului Guvern şi să analizăm cu mare interes rapoartele publicate de DNA din ultimii 4 ani, iar mai apoi să le comparăm cu cele pe care le vor publica în următorii 4 ani. Acolo se va face diferenţa. Pentru că astăzi social-democraţii au demonstrat încă odată că vând speranţe unor oameni pe care i-au dezamăgit şi îi vor dezamăgi în continuare prin nerespectarea promisiunilor.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite