Top Politico. Mihai Şora, pe lista scurtă a personalităţilor care vor influenţa evoluţia Europei. În ce categoria a fost pus filosoful

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filosoful Mihai Şora a fost inclus de Politico pe lista celor 28 de personalităţi care ar urma să influenţeze evoluţia Europei în 2019.

Politico a alcătuit o listă a persoanelor de acţiune (doers), a protestatarilor (disruptors) şi a visătorilor (dreamers) care vor transforma faţa Europei în anul următor. Au fost selectate 28 de persoane din 28 de ţări. 

Mihai Şora este românul care figurează în acest top, ca figură publică anti-sistem care poate influenţa viitorul ţării şi viitorul Uniunii Europene. 

În categoria lui Şora, cea a contestatarilor Puterii, mai sunt Mary Lou McDonald (Irlanda), Mattias Tesfaye (Danemarca), Jeremy Corbyn (Marea Britanie), Eleni Touloupaki (Grecia), Herbert Kickl (Austria), Ali Can (Turcia/ Germania), Márta Pardavi (Ungaria) şi Mischaël Modrikamen (Belgia). 

Politico îi face şi un portret filosofului de 102 ani, o personalitate care a devenit simbol al contestării Guvernelor PSD, ie că a fost vorba de Guvernul Grindeanu, Tudose sau, acum, Cabinetul Dăncilă. 

Singurul nume care nu a fost pus în niciuna dintre cele trei vategorii este Matteo Salvini, vicepremier al Italiei şi unul dintre cei mai mari contestari ai Bruxelles-ului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite