Tomescu, despre condamnatul de pe lista USR-PLUS pentru consiliile de administraţie ale spitalelor: Dacă se vor adeveri acuzaţiile, nu îl voi sprijini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Voiculescu si Horia Tomescu FOTO Facebook Horia Tomescu
Vlad Voiculescu si Horia Tomescu FOTO Facebook Horia Tomescu

Viceprimarul USR-PLUS, Horia Tomescu, susţine că dacă acuzaţiile se dovedesc a fi adevărate, nu îl va mai spijini pentru rolul din Consiliul de Administraţie pe Răzvan Marian Apostol, după ce ziarul Gândul a publicat informaţia că acesta ar fi fost condamnat pentru tentativă de omor în urmă cu câţiva ani.

Potrivit ziarului Gândul, printre oamenii pe care Horia Tomescu i-ar vrea în consiliile de administraţie ale spitalelor se numără şi Răzvan Marian Apostol, care ar fi fost condamnat în anul 2004 pentru tentativă de omor.

„În ceea ce priveşte informaţiile apărute despre domnul Răzvan Apostol, din ce ştiu, acesta avea cazierul curat la momentul angajării sale în instituţie în 2019. Ataşez mai jos CV-ul său, aşa cum mi-a fost prezentat şi mie. Dacă se vor adeveri acuzaţiile apărute în presă la adresa sa, nu îl voi sprijini în continuare pentru un rol în Consiliul de Administraţie al Centrului de Evaluare şi Tratament al Toxico-dependenţelor pentru Tineri „Sf. Stelian”. Interesul pacienţilor trebuie să fie pe primul loc în spitalele din Bucureşti”, a transmis Horia Tomescu pe Facebook.

Horia Tomescu a explicat că USR-PLUS îşi doreşte o reformă în spitalele din capitală, motiv pentru care a început în urmă cu câteva luni o procedură de selecţie a membrilor Consiliilor de Administraţie, ce numesc apoi comisiile de concurs pentru alegerea managerilor spitalelor.

„După mulţi ani de administraţie coruptă şi incompetentă, USR PLUS a promis bucureştenilor o reformă din temelii în spitalele din Capitală. Asta înseamnă stop concursurilor aranjate şi interimatelor prelungite la infinit pentru ca managerii să fie uşor de controlat politic. Concursurile trebuie să fie corecte, deschise oricui doreşte să candideze şi întruneşte competenţele necesare, indiferent de afilierea politică. De aceea am iniţiat acum câteva luni procedura de selecţie a membrilor Consiliilor de Administraţie din Spitalele ASSMB, care numesc apoi comisiile de concurs pentru managerii din spitale. Important: potrivit legii, în consiliile de administraţie puteau fi numite doar persoane deja angajate ale ASSMB care să aibă studii juridice şi economice. Nu puteam să deschidem concursurile cu specialişti care nu erau angajaţi ASSMB. Am ţinut în jur de 50 de interviuri, am studiat CV-urile angajaţilor ASSMB care corespund cerinţelor legii şi am analizat activitatea lor profesională”, a explicat viceprimarul. 

Proiectul de buget al Primăriei Bucureşti a fost blocat, după ce consilierii USR-PLUS au refuzat să-l voteze. Potrivit surselor publicaţiei citate, motivul este acela că primarul refuză să-i dea dreptul la semnătură lui Horia Tomescu în privinţa spitalelor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite