Tomac, săgeţi către Guvern: Biserica trebuie păstrată deschisă. Românii trebuie să aibă libertatea de a trece pragul bisericilor oricând doresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PMP, Eugen Tomac. FOTO Mediafax
Liderul PMP, Eugen Tomac. FOTO Mediafax

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat că este pentru deschiderea bisericilor pentru enoriaşi, fiind de părere că pentru români credinţa rămâne un element fundamental al vieţii lor.

„În mod just, atât cetăţenii, cât şi preoţii au reacţionat la anumite măsuri şi decizii disproporţionate ale autorităţilor locale sau centrale. Biserica, la fel ca toate instituţiile din România, s-a conformat şi a făcut eforturi constante pentru a limita răspândirea virusului. Traversăm vremuri de o duritate fără precedent, dar cred că parteneriatul dintre stat şi Biserică nu trebuie afectat prin măsuri absurde sau interpretat greşit. Mai ales acum, când avem nevoie de solidaritate şi acţiune comună”, a scris pe pagina sa de Facebook iderul PMP, Eugen Tomac. 

Preşedintele PMP susţine că lăcaşurile de cult trebuie să rămână cu uşile deschise către credincioşi. „Românii l-au avut alături doar pe Dumnezeu atunci când le-a fost mai greu în războaie, foamete sau comunism. De aceea, forţele de ordine ar trebui să fie vigilente şi să se comporte cu maximă prudenţă în perioada următoare. Cetăţenii acestei ţări vor respect şi aplicarea unitară a legii. Imaginile cu oamenii înghesuiţi în aeroport în plină stare de urgenţă nu vor fi uitate prea curând, la fel cum nu pot fi uitate scenele cu poliţiştii care intră într-un lăcaş de cult şi împart sancţiuni într-o manieră revoltătoare. Consider că Biserica trebuie păstrată deschisă şi implicată în procesul de combatare a efectelor pandemiei. Repet, într-un moment în care milioane de români simt mai mult ca oricând că singura speranţă pentru a trece cu bine de această criză este Credinţa! Românii trebuie să aibă libertatea de a trece pragul bisericilor oricând doresc. Fireşte, respectând regulile atât de necesare în limitarea răspândirii bolii”, a completat Tomac.

Liderul PMP a făcut o comparaţie în mersul la magazin şi cel la biserică. „Aşa cum avem dreptul să mergem în fiecare zi să cumpărăm o pâine, tot aşa trebuie să le garantăm românilor dreptul de a intra oricând în Biserică pentru a aprinde o lumânare. O spun în mod deschis şi asumat. Noi vom fi mereu alături de Biserică şi vom apăra toate cultele din România. O ţară fără credinţă devine o ţară fără viitor”, a conchis Eugen Tomac. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite