Tomac, către Iohannis: Orice demnitar al statului român ce se aşază împotriva curentului unionist rămâne un prizonier al istoriei nefaste

Tomac, către Iohannis: Orice demnitar al statului român ce se aşază împotriva curentului unionist rămâne un prizonier al istoriei nefaste

Eugen Tomac

Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac critică declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis care a spus că unirea Republicii Moldova cu România nu este fezabilă, Tomac susţinând că orice demnitar al statului român ce se aşază împotriva curentului unionist rămâne un prizonier al istoriei nefaste

Ştiri pe aceeaşi temă

”An de an, pe 3 octombrie, Preşedintele Iohannis serbează, alături de comunitatea germană din România, în curtea Ambasadei Germaniei la Bucureşti, Ziua Naţională a Germaniei. Această dată marchează Ziua Reunificării Germaniei de Est cu Germania de Vest, după ce naţiunea germană a fost divizată, fără voia ei, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial”, scrie Tomac pe pagina sa de Facebook.

Tomac menţionează că a fost ”profund revoltat” când a auzit, din vocea şefului statului român, că unirea R. Moldova cu România nu e “fezabilă”.

”Domnule Preşedinte, naţiunea română a fost divizată printr-o înţelegere criminală a celor doi monştri, Hitler şi Stalin, şi milioane de români au avut de suferit cumplit în urma diabolicului pact Ribbentrop-Molotov. A spune astăzi că unirea nu este o soluţie de reîntregire a naţiunii române, înseamnă a da timpul înapoi şi a-i face din nou pe românii din R.Moldova prizonieri nefericiţi ai unei pagini gri de istorie”, susţine liderul PMP.

Eugen Tomac subliniază că românii din R.Moldova au nevoie să ştie ca ţara-mamă, România, este pregătită oricând să-i primească înapoi.

”În preajma Centenarului, vă reamintesc, Domnule Preşedinte, că Basarabia a fost prima provincie care a votat, la 27 Martie 1918, unirea pe veci cu patria-mamă, România. Noi nu avem un alt răspuns la înţelegerea criminală încheiată între Hitler şi Stalin decât să spunem răspicat că susţinem UNIREA celor două state româneşti. Orice demnitar al statului român ce se aşază împotriva acestui curent rămâne un prizonier al istoriei nefaste, închizându-şi astfel foarte multe opţiuni de construcţie cu privire la viitorul naţiunii române”, mai afirmă Tomac.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, răspunzând unor întrebări, că intrarea Moldovei în Uniunea Europeană printr-o ”scurtătură via unirea cu România” nu este o cale fezabilă şi a spus că va merge la Chişinău ”când va fi vremea potrivită”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările