Tokes califica drept "provocatoare" manifestarile de la Miercurea-Ciuc

Presedintele de onoare al UDMR, episcopul reformat Tokes Laszlo, apreciaza ca exista pericolul real al provocarii unui conflict la manifestarile organizate la Miercurea-Ciuc, cu ocazia Zilei Nationale

Presedintele de onoare al UDMR, episcopul reformat Tokes Laszlo, apreciaza ca exista pericolul real al provocarii unui conflict la manifestarile organizate la Miercurea-Ciuc, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. In declaratia acordata agentiei MTI, Tokes a subliniat ca este necesar sa atraga atentia din timp asupra pericolului, deoarece, in opinia sa, acesta poate fi prevenit in mod responsabil. "Sunt deosebit de ingrijorat de ceea ce se pregateste in Miercurea-Ciuc, unde se organizeaza o manifestare nationala centrala, care aminteste de vechile sarbatori comuniste", a precizat Tokes Laszlo. Presedintele de onoare al UDMR considera ca aceasta manifestare este deosebit de ingrijoratoare, deoarece, in ultima perioada, impotriva secuimii s-a declansat o campanie politica generala si de propaganda si au fost luate masuri administrative restrictive. "Aceste masuri sunt in sine provocatoare, insa o asemenea manifestare, organizata la cea de-a 83-a aniversare a ruperii Transilvaniei de Ungaria, intr-un judet cu o majoritate maghiara de 85%, aminteste si mai mult de o provocare", a declarat Tokes. Episcopul considera ca prin provocarea conflictului se incearca - precum in 1990, la Targu Mures - gasirea unui motiv pentru a infiinta noi unitati militare si politienesti in secuime si consolidarea pozitiilor serviciilor secrete.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: