Toate sinecurile „dăruite“ oamenilor de partid în prima sesiune parlamentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel barbu (ALDE), Georgică Severin (PSD) şi Teodor Atanasiu au fost recompensaţi de partidele lor cu „înalte dregătorii“. FOTO Colaj Adevărul
Daniel barbu (ALDE), Georgică Severin (PSD) şi Teodor Atanasiu au fost recompensaţi de partidele lor cu „înalte dregătorii“. FOTO Colaj Adevărul

Principalele partide din Parlament au avut grijă să-şi recompenseze propriii membri cu funcţii bine plătite de stat. Cele mai multe sinecuri au mers la PSD, însă nici PNL, formaţiune din opoziţie, nu a fost uitată, primind mai multe posturi cheie în administraţie.

Partidul Social Democrat (PSD) este de departe formaţiunea care a găsit cele mai multe „înalte dregătorii“ pentru oamenii săi. De exemplu, chiar înainte de a intra în vacanţă parlamentară, fostul senator Leonardo Badea a fost numit în funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF), iar Ovidiu Răzvan Wlassopol, fostul soţ al Olguţei Vasilescu, prim-vicepreşedinte al aceleiaşi instituţii.

Anterior, PSD a susţinut-o pe Tatiana Sandu, preşedintele organizaţiei de femei a PSD Teleorman, să obţină un loc în conducerea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), dar şi pe Liliana Ţuroiu, să fie votată pentru şefia Institutlui Cultural Român.

PSD i-a găsit un loc şi fostului aghiotant al lui Liviu Dragnea, Adrian Mladin, cel care a fost pus mai întâi secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, pentru ca din luna iulie să fie numit în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere  (CNAIR)

Nu în ultimul rând, PSD l-a impus ca director interimar al Radio România pe Georgică Severin, fost preşedinte al Comisiei de cultură din Senat. Sindicatul Angajaţilor din Radio Romania i-a solicitat, vineri, liderului PSD, Liviu Dragnea, demiterea directorului interimar, Georgică Severin, acuzat de aceştia de „cenzură editorială“ şi de faptul că postul naţional de radio nu mai e în slujba cetăţenilor, ci a PSD.

„Dregătoriile“ PNL

Liberalii nu au fost uitaţi de PSD şi cele două partide au bătut palma pentru mai multe funcţii publice. Conducerea PNL a hotărât în mai ca Teodor Atanasiu, Anca Boagiu, Sulfina Barbu şi Eugen Nicolăescu să fie propuşi pentru funcţii publice, Raluca Turcan argumentând la acel moment că în „momente dificile“, oamenii cu experienţă din partid pot beneficia de asemenea ajutor.

Liberalii l-au trimis pe deputatul Eugen Nicolăescu să ocupe funcţia de viceguvernator BNR, în locul lui Bogdan Olteanu, pe Sulfina Barbu membru în CNSAS, pe Anca Boagiu în conducerea Curţii de Conturi şi pe Teodor Atanasiu în Comitetul Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energie.  Ultimul de pe listă a fost liderul filialei PNL Buzău, cea care a scos cel mai prost rezultate din ţară la parlamentare.

ALDE şi-a cerut partea

Celălalt partid din coaliţia de guvernare a primit, la rândul său, câteva sinecuri. Politologul Daniel Barbu, apropiat al lui Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele partidului, a fost numit în funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, în timp ce Mirel Taloş a fost propus pentru funcţia de vicepreşedinte al ICR.

Mai mult, un proiect pentru care a insistat Tăriceanu, promovându-l în Parlament şi având grijă să fie adoptat, a fost cel al înfiinţării Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului. Acest institut se află sub patronajul fostului şef de stat Emil Constantinescu. „Consider acest Institut al Levantului drept cel mai important institut pe plan mondial, pentru că el va arăta superioritatea rădăcinilor“, a precizat, recent, Emil Constantinescu, pentru Evenimentul Zilei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite