Toate funcţiile scoase în joc la Congresul PMP şi cine sunt oamenii care se luptă să le ocupe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul Congres al PMP va avea loc sâmbătă FOTO Mediafax
Primul Congres al PMP va avea loc sâmbătă FOTO Mediafax

Congresul PMP va alege preşedintele, vicepreşedinţii şi secretarii partidului. Cele mai multe candidaturi s-au înregistrat pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte. Elena Udrea, foştii consilieri prezidenţiali Adrian Rădulescu, Daniel Funeriu, Gabriel Berca, fostul ministru de Externe, Theodor Baconschi, europarlamentarul Cristian Preda, dar şi Adrian Papahagi sunt candidaţii cele mai notorii nume.

Pentru funcţia de preşedinte al PMP s-au înscris şase candidaţi, dintre care unul a fost respins pentru că nu a avut dosarul complet. Acesta este Dănuţ Pop, fost preşedinte al Partidului Ecologist Român. Aşadar, cei cinci candidaţi care se vor lupta pentru voturile partidului sunt: foştii consileri prezidenţiali, Adrian Rădulescu şi Daniel Funeriu, Elena Udrea, Adrian Papahagi, membru fondator, şi Gelu Vişan, fost deputat din partea PDL.

Pentru funcţia de secretar general al partidului s-a înscris doar Cristian Petrescu. Tot o singură candidatură a fost înregistrată şi pentru funcţiile de secratar adjunct, relaţia cu teritoriul, şi de secratar adjunct, cancelarie şi logistică: Sergiu Diacomatu, respectiv Gelu Vişan.

Baconschi şi Papahagi vor strategi ai PMP

9 vicepreşedinţi va avea PMP după Congresul de sâmbătă. Cea mai mare bătaie este pentru funcţia de vicepreşedinte pentru strategii şi relaţii politice. Theodor Baconschi, fost ministru de Externe, Adrian Papahagi, Ştefan Vlaston, Radu Cristescu şi Iulia Mirescu sunt candidaţii pentru postul de vicepreşedinte pentru strategii şi relaţii politice.

Vicepreşedintele care se va ocupa de resurse umane va fi, cel mai proababil, Nicolae Ivăschescu, singurul candidat pentru această poziţie, iar funcţia de vicepreşedinte pe probleme de comunicare şi imagine de către Dumitru Staicu. Fostul consilier prezidenţial Gabriel Berca este singurul candidat la funcţia de vicepreşedinte pe probleme de administraţie publică. Pentru poziţia de vicepreşedinte, care se va ocupa de mediul de afaceri, concurenţa se intensifică, fiind depuse trei candidaturi: Marian Berdan, deputatul Florin Secară şi Gunter Wostch. Petru Movilă nu are competitor la postul de vicepreşedinte, care se va ocupa de relaţia cu societatea civilă.

Tomac, vicepreşedinte al românilor din diaspora

Nici actualul preşedinte al PMP, Eugen Tomac, nu are adversar pentru funcţia de vicepreşedinte al românilor de pretutindeni. Europarlamentarul Cristian Preda şi Valerian Vreme se vor înfrunta sâmbătă pentru postul de vicepreşdinte pe probleme de relaţii internaţionale.

Vasile Gherasim, candidat pentru Primăria Sectorului 1 la alegerile locale din 2012, şi Corina Gheorghe vor postul de secretar executiv al departamentului pentru strategii şi relaţii politice. Fostul consilier prezidenţial, Adrian Rădulescu, şi-a depus candidatura şi pentru funcţia de secretar executiv pentru politici publice. Cătălin Cristache vrea postul de secretar executiv al departementului de resurse umane, iar Mihai Rogojan, cunoscut ca Cici de la Sistem, pe cea de secretar executiv al departmentului de comunicare şi imagine.

Pentru toate celelalte departamente s-au înscris câte un candidat la postul de secretar executiv: departamentul pentru administraţie publică - Claudia Palaz, departamentul pentru relaţia cu mediul de afaceri şi patronate - Florin Gheorghe, departamentul pentru relaţii cu societatea civilă şi sindicate - Mihaela Stoica, departamentul pentru românii de pretutindeni - Dan Radu Zătreanu, iar pentru departamentul pentru relaţii internaţionale - Valerian Vreme.

Vor fii înfiinţate şi două comisii: comisia de arbitraj şi integritate, respectiv comisia centrală de cenzori. Comisia de arbitraj şi integritate va fi compusă din: preşedintele Rizia Tudorache şi membrii - Edmond Tălmăcean, Neculai Enache, Constantin Voinea-Mic, Paul Toderică şi Cornel Stirbet. Comisa Centrală de Cenzori va fi mai puţin numeroasă: preşedinte - Jean Andrei Fălcescu şi membrii Voicu Lepădatu şi Simion Dumitru.

Citeşte şi:

 Prima încercare de unificare a dreptei. MRU a discutat cu Antonescu. PNL discută mâine cu PDL. Blaga a ignorat PMP: Elena Udrea o fi frustrată

Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a mers la sediul PNL, unde a discutat cu preşedintele demisionar al liberalilor, Crin Antonescu, variante de asociere a dreptei în urma scorului înregistrat la alegerile europarlamentare. PNL va negocia mâine, la Parlament, cu PDL o alianţă. Liderul PDL, Vasile Blaga, a ignorat PMP, iar despre criticile Elenei Udrea a spus astfel: „Poate o fi frustrată, nu ştiu“.

Congres PMP: Cristian Preda şi Adrian Papahagi vor funcţii de conducere


Adrian Papahagi, membru fondator al Partidului Mişcarea Populară(PMP), a anunţat că va candida pentru Preşedinţia partidului la Congresul stabilit pentru luna iunie. La rândul său, europarlamentarul Cristian Preda şi-a exprimat intenţia de a candida pentru un post de conducere al PMP.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite