Toader şi Tăriceanu, ţinuţi în şah de PSD. Cum tergiversează social-democraţii voturile pentru şeful ALDE şi ministrul Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader şi Călin Popescu Tăriceanu au ajuns la mâna PSD. FOTO Inquam Photos / George Călin
Tudorel Toader şi Călin Popescu Tăriceanu au ajuns la mâna PSD. FOTO Inquam Photos / George Călin

Călin Popescu Tăriceanu şi Tudorel Toader sunt la mâna senatorilor social-democraţi, cei care pot decide dacă liderul ALDE va rămâne fără imunitate şi dacă ministrul Justiţiei trebuie să-şi dea demisia, dacă moţiunea trece. Însă aleşii PSD merg pe cartea tergiversării luării unei decizii, iar în prezent preferă să nu se prezinte la şedinţele din Parlament unde ar trebui tranşate situaţiile celor doi.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se află nu doar sub tirul atacurilor din partea Opoziţiei, dar şi în dizgraţia PSD. Liviu Dragnea a sugerat că Toader ar putea să-şi dea demisia pentru că nu şi-a respectat promisiunile privind adoptarea de ordonanţe de urenţă care modifică legislaţia penală, dar decizia privind concedierea acestuia stă în mâna Vioricăi Dăncilă. 

Până la demiterea lui Toader, ministrul Justiţiei se confruntă cu o moţiune simplă împotriva sa. Moţiunea ar fi trebuit să fie dezbătută şi votată luni, dar social-democraţii făcut de aşa natură încât nu se discute. De asemeena, senatorii PSD nu s-au prezentat în miercuri în număr suficient pentru dezbaterea şi votul la moţiunea împotriva lui Toader, ministru de la care se aşteaptă în continuare adoptarea unor ordonanţe de urgenţă care să modifice Codurile Penale. 

În acelaşi timp, senatorii PSD tergiversează de peste 5 luni discutarea cazului Tăriceanu, pe numele căruia e o solicitare a DNA privind ridicarea imunităţii, fiind suspectat de luare de mită. După ce au amânat de mai multe ori votarea raportului, senatorii PSD au început în această săptămână să absenteze de la şedinţe. În lipsa acestora nu există cvorum de şedinţă, deci nu se poate da un raport, care să meargă în plenul Senatului. 

Marţi dimineaţă Robert Cazanciuc a explicat faptul că nu e nicio grabă în cazul dosarului Tăriceanu. Motivul: dacă procurorilor le-a luat 10-12 ani să vină cu o cerere de ridicare a imunităţii, ce mai contează una sau două luni de amânare. De altfel, surse politice au precizat pentru „Adevărul” că o decizie în ceea ce-l priveşte pe Tăriceanu ar putea fi luată după euroalegeri. În funcţie de rezultatele de atunci şi de pretenţiile liderului ALDE privind candidatura la prezidenţiale, PSD va acţiona în consecinţă, precizează acelaşi surse.  

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite