Toader, înainte de moţiunea împotriva sa: Am luat în calcul ambele variante - remaniere şi demisie

Toader, înainte de moţiunea împotriva sa: Am luat în calcul ambele variante - remaniere şi demisie

Tudorel Toader Inquam Photos / George Calin

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni, înaintea moţiunii simple împotriva sa din Senat, că îşi va face treaba de ca ministru până în ultima zi şi că a luat în calcul atât varianta remanierii cât şi cea a demisiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tudorel Toader s-a arătat relaxat astăzi, înaintea moţiunii simple.
 
„O zi ca multe altele în care sunt la minister, depun jurământul unii de asimilat judecător-procuror, primesc studenţi care vin în vizită la minister şi le voi face o scurtă prezentare a ministerului, după care îi voi lăsa cu colegii mei pentru mai multe amănunte, moţiunea de cenzură şi ce va mai fi, să spunem, la capitolul neprevăzut pe ziua de astăzi", a declarat ministrul Justiţiei, citat de Mediafax.
 
Toader a fost întrebat de jurnalişti ce le transmite colegilor din Senat, în contextul în care Liviu Dragnea a declarat că ministrul Justiţiei „nu prea mai e susţinut” de PSD. Toader a răspuns apoi retoric:  „Moţiunea se dezbate acuma aici sau în Senat? Este posibilă orice variantă pe care o prevede Constituţia, orice variantă pe care o vor decide decidenţii. Eu sper că îmi fac treaba până în ultimul moment, ca ministru. Repet, este o regulă, un principiu, care spune că trebuie asigurată continuitatea activităţii autorităţii, că nu poţi să spui : gata, eu am auzit că mă remaniază şi plec. Nu e posibil aşa ceva, trebuie proces-verbal, predare-primire către noul ministru, în final sigiliu şi la gară, cum se spune”, a mai adăugat Toader.
 
După ce săptămâna trecută a subliniat că nu-şi va da demisia, acum, ministrul a precizat că nu exclude această variantă. Totodată, Toader a mai spus că dacă va decide să demisioneze, nu se va consulta cu şeful Senatului, Călin-Popescu Tăriceanu, în această privinţă.

„Am luat în calcul ambele variante (n.red.: demisie şi remaniere). Din momentul în care am spus până apare în Monitorul Oficial, nu am spus care e procedura prin care apare în Monitor altcineva, prin urmare, sunt toate căile posibile. Dacă decizia e a mea, nu o discut cu domnul Tăriceanu. Nu am nevoie să mă consult dacă să-mi dau demisia sau nu. E o decizie personală", a adăugat ministrul Justiţiei.

Acesta a spus că nici cu premierul Viorica Dăncilă nu a discutat cu privire la situaţia sa.

„Poate chiar nu-i bine să discut, să nu spuneţi dumneavoastră că am încercat să influenţez o astfel de decizie”, a răspuns acesta, citat de News.ro

Toader a fost ironic în momentul în care a fost întrebat de către un jurnalist dacă s-a gândit să facă un pas în sapte având în vedere criticile aduse de liderii PSD: „Uitaţi, îl fac, am făcut doi” a spus ministrul.

Toader a spus că după ce nu va mai fi ministru se va întoarce la Iaşi, unde îşi va relua atribuţiile de rector al universităţii, funcţie din care în prezent este suspendat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: