Toader îşi amână demisia. „Voi reflecta şi îi voi comunica lui Dăncilă. Rămân la minister până când în Monitorul Oficial apare numele noului ministru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, după întâlnirea de joi dimineaţă cu prim-ministrul, că a luat act de revocarea cerută de Viorica Dăncilă, dar finalizarea acestei proceduri ar putea ţine destul de mult, în funcţie de voinţa lui Klaus Iohannis. Pe de altă parte, referitor la depunerea cererii de demisie, ceea ce ar permite vacantarea funcţiei sale mai repede, Toader a subliniat că va mai reflecta „până la finalul programului“.

„Doamna prim-ministru, după lege nu poate să ceară demisia, pentru că e un act imperativ.  Am asigurat-o că azi voi reflecta şi până la sfârşitul programului văd dacă îi trimit cu nume şi prenume demisia sau rămânem la varianta revocării. Dacă aveţi rezistenţa, vă voi comunica“, a declarat Tudorel Toader, într-o conferinţă de presă.  

De asemenea, ministrul Justiţiei a subliniat că Iohannis e cel care poate tergiversa numirea unui nou ministru, chiar dacă el ar accepta varianta demisiei,. „Problema demisiei: doamna prim-ministru mi-a cerut să mă gândesc şi la varianta demisiei. Demisia e mai sigură. Trece termenul şi apoi preşedintele trebuie să ia ac de ea“, a completat Toader.

Nu în ultimul rând, Toader a subliniat că va rămâne la Ministerul Justiţiei până când în Monitorul Oficial va fi publicată decizia îndepărtării sale din funcţie. 

Toader o contrazice din nou pe Dăncilă: Vă asigur că domnia sa mi-a spus textual că nu-mi poate cere demisia. Plec mulţumit

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite