Toader începe să dea din casă. O nouă întrebare pentru PSD: „Recunoaşte cineva?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul demisionar al Justiţiei, Tudorel Toader, a reacţionat pe Facebook la atacurile lansate din PSD privind întârzierea procedurii de avizare a actelor normative. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că a lansat ordonanţa pe achiziţii, însă a primit 17 pagini de observaţii de la Ministerul Justiţiei, iar liderul PSD Liviu Dragnea a spus că „mai rău ca până acum nu se poate“.

„O simplă întrebare !

Recunoaşte cineva faptul că proiectele de acte normative erau aduse, uneori, spre avizare cu câteva ore înaintea şedinţei de Guvern, ca apoi să evoce o anumită întârziere de la MJ?

PS: Adevărat este şi faptul că uneori se „întâmpla“ exact invers - mai întâi se evoca întârzierea la MJ, după care se aducea proiectul de act normativ spre avizare“, a scris Tudorel Toader duminică seară, pe pagina sa de Facebook. 

Sâmbătă, Toader a scris ministerul pe care îl conduce nu a blocat şi nici nu a întârziat procedura de avizare şi de adoptare a actelor normative.

Liderul PSD Liviu Dragnea a spus, sâmbătă, la Iaşi, că Ministerul Justiţiei trebuie să funcţioneze şi că “sigur nu va fi mai rău ca până acum“, făcând referire la unele blocaje apărute în circuitul de avizare al actelor. În replică, Tudorel Toader a afirmat că Ministrul Justiţiei nu a blocat şi nici nu a întârziat procedura de avizare a actelor normative. ”Nu voi mai rămâne în stare de pasivitate faţă de multele dezinformări”, a scris Toader pe Facebook.

Întrebat dacă Ordonanţa de Urgenţă privind achiziţiile publice ar putea avea probleme de avizare, în condiţiile incertitudinii de la Ministerul Justiţiei, Dragnea a spus la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că “sigur mai rău ca până acum nu se poate“.

“De la acel minister (al Justiţiei – n.r.) au venit în permanenţă observaţii şi puncte de vedere negative, că nu trebuie făcută. Nu ştim dacă Iohannis va numi sau nu va numi, dar un interimar trebuie să funcţioneze la acel minister, care să sperăm că va gândi în spiritul programului de guvernare, nu să pună în continuare piedici“, a afimat Liviu Dragnea.

În replică, Tudorel Toader a scris pe Facebook că “Ministerul Justiţiei nu a blocat şi nici nu a întârziat procedura de avizare a actelor normative.

“O simplă şi primă clarificare. MJ nu a blocat şi nici nu a întârziat procedura de avizare şi de adoptare a actelor normative. Mulţumiri tuturor colegilor din MJ care au făcut posibil ca durata medie a avizării unui proiect normativ, calculată de la înregistrarea şi până la ieşirea din minister, să nu dureze mai mult de 2,5, maxim 3 zile. Felicit pe toţi colegii din minister care, în procesul de avizare a proiectelor de acte normative, au făcut dovada unei depline responsabilităţi şi a unui înalt professionalism”, a scris Toader.

Acesta a afirmat că va prezenta luni şi situaţia statistic.

”Nu voi mai rămâne în stare de pasivitate faţă de multele dezinformări!“, a mai scris Toader.

Tudorel Toader, un nou mesaj pentru PSD: Nu voi mai rămâne în stare de pasivitate faţă de multele dezinformări

Ministrul Transporturilor spune că Ministerul Justiţiei a blocat ordonanţa pe achiziţii

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite