Toader: Hemoragia PPDD va continua, PSD e pregătit să guverneze singur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Toader spune că parlamentarii PDL nu vor trece la PDL
Mircea Toader spune că parlamentarii PDL nu vor trece la PDL

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, luni, că nu are semnale privind plecări din PDL către PSD şi PNL, el adăugând că "hemoragia" din partea parlamentarilor PPDD către formaţiunile din USL se va mări, arătând că, în aceste condiţii, PSD este pregătit să guverneze singur.

Întrebat în legătură cu plecările parlamentarilor dinspre opoziţie către putere, Toader a spus că nu are semnale privind plecări din PDL şi că este vorba de PPDD.

El a mai arătat că este un nonsens ca o alianţă politică de 70% să colecteze parlamentari doar pentru a-şi mări numărul.

"O alianţă politică construită înainte de alegeri cu 70% să colecteze pentru a-şi mări numărul de parlamentari este un nonsens. Şi nu numai că nu are nevoie de depăşirea cifrei de 70%, ci pur şi simplu îşi creează şi o problemă în plus. Orice parlamnetar care vine, nu vine de plăcere, vine că le solicită o serie de poziţii şi avantaje care creează în interior întotdeauna probleme", a explicat Toader.

El a mai spus că dacă PPDD va ajunge din ce în ce mai mică, poate exista riscul să se desfiinţeze ca grup parlamentar şi, în aceste condiţii, PSD este pregătit să guverneze singur.

Secretarul general al PPDD, Liviu Neagu, a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, că formaţiunea sa va începe din această săptămână acţiunile în instanţă împotriva parlamentarilor PPDD care au trecut la alte partide, iar acestora li se va cere să achite câte două milioane de euro, conform unei convenţii semnate înainte de alegeri.

Liviu Neagu a subliniat că s-au înregistrat peste 20 de plecări din PPDD, formaţiunea având în prezent 42 de parlamentari, faţă de 68, câţi au fost aleşi în 2012. Unul dintre cei care au plecat la alt partid este Tudor Barbu, ales în 2012 senator din partea PPDD, iar care în prezent este membru PC.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite