Toader o contrazice din nou pe Dăncilă: Vă asigur că domnia sa mi-a spus textual că nu-mi poate cere demisia. Plec mulţumit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a făcut primele declaraţii după ce Comitetul Executiv al PSD i-a retras sprijinul politic, joi dimineaţă având programată o întâlnire cu prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Tudorel Toader a declarat că premierul i-a spus că nu îi poate cere demisia şi că i-a transmis să se mai gândească. Toader a susţinut că a aflat din presă multe probleme privind Justiţia, înainte de a le afla el direct.

„Am vorbit cu doamna premier aseară, ca azi să ne vedem la 9:30. Voi merge la discuţii. La momentul în care am stabilit această întâlnire, scrisoarea nu era trimisă la Cotroceni. Am văzut exprimări diferite. Vă asigur că domnia sa mi-a spus textual: «Eu nu pot să vă cer demisia, dumneavoastră apreciaţi, vă gândiţi şi mâine ne întâlnim şi apreciaţi».

 

Dacă într-adevăr a trimis scrisoarea la Cotroceni, demisia mea rămâne fără obiect. 

Există Constituţia. Există o decizie a CCR care spune că premierul are rolul decisiv în procedura de numire şi revocare a unui ministru. Guvernul îi aparţine premierului. Nu aparţine nici preşedintelui şi nici Parlamentului. Decizia premierului e decisivă şi o voi respecta“, a zis Toader.

El a evitat să vorbească despre propunerea PSD ca Eugen Nicolicea să preia funcţia de ministru al Justiţiei.

„Trebuie să întrebaţi pe cei care l-au propus, pe cei care l-au numit. Eu îl cunosc în limita relaţiilor instituţionale şi aş face o mare greşeală să mă pronunţ”, a spus ministrul, întrebat ce părere are despre Eugen Nicolicea, propunerea PSD la Ministerul Justiţiei.

Toader a ţinut să precizeze că de multe ori a aflat probleme privind Justiţia de la presă, înainte de a le afla el, direct. În opinia sa, şi-a îndeplinit obligaţiile şi pleacă mulţumit de experienţa pe care a dobândit-o, menţionând că el a pus în aplicare experienţa pe care a avut-o ca judecător constituţional.

„Cineva a făcut un inventar şi cred că sunt peste nivelul mediu. Eu cred că mi-am îndeplinit obligaţiile şi plec mulţumit pentru experienţa pe care am dobândit-o. A fost o echipă frumoasă, am făcut parte din trei guverne. Am fost onorat că am avut continuitate“, a declarat Toader, menţionând că nu îşi doreşte postul de procuror general al României.

Ministrul Justiţiei a refuzat joi să precizeze dacă asupra sa au fost făcute presiuni, limitându-se la a refuza pentru moment un răspuns: „Nu vă voi răspunde aici, acum“.

Citeşte şi:

Toate scenariile după mazilirea lui Toader. Ce arme au Iohannis şi Dragnea

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite