TNL a organizat Consiliul tinerilor populari europeni. Mara Mareş: Doar împreună putem stopa exodul creierelor

TNL a organizat Consiliul tinerilor populari europeni. Mara Mareş: Doar împreună putem stopa exodul creierelor

Mara Mareş, liderul TNL

Tineretul Naţional Liberal a organizat la Bucureşti, în perioada 21-23 septembrie, Consiliul organizaţiei de tineret (YEPP) a Partidului Popular European, tema principală fiind „Viitorul mobilităţii umane: migraţie şi demografie”. Peste 90 de delegaţi din 30 de state europene au participat la Consiliul YEPP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele TNL, Mara Mareş, a afirmat că România este cea mai "lovită" ţară din Uniunea Europeană de ''exodul creierelor’’ şi că trebuie găsite urgent soluţii pentru a remedia această problemă.

"Este o mare bucurie pentru Organizaţia Tineretului Naţional Liberal (TNL) să fie gazda Consiliului YEPP, organizaţia de tineret a PPE, cel mai mare partid din Parlamentul European. Este un semn de recunoaştere, de încredere pe care cei din YEPP ni-l arată venind în România. Acest Consiliu reuneşte 100 de reprezentanţi din 30 de state europene. Vom discuta probleme precum migraţia, migraţia forţei de muncă înalt calificată şi exodul creierelor. România este cea mai lovită ţară de exodul creierelor din Uniunea Europeană. Nu este deloc întâmplător locul unde se discută această temă la nivel european. Colegilor le transmit că numai şi numai împreună putem reuşi, fie că suntem în căutarea unei soluţii la tema pe care o discutăm astăzi, fie că suntem în căutarea unor soluţii pentru alte subiecte care privesc generaţia tânără, nu doar din România, ci din întreaga Europă", a spus deputatul PNL, Mara Mareş. 

Prezent la eveniment, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus că tinerii trebuie să îşi clădească cariera “ pe muncă, pe dobândirea de competenţă, de onestitate, pe sinceritate în relaţia cu cetăţenii”.

"Avem onoarea de a fi gazda ca partid a unei reuniuni importante pentru PPE. Este reuniunea organizaţiilor de tineret ale partidelor care sunt membre ale PPE. Sunt aici lideri ai organizaţiilor de tineri ai acestor partide care vor avea Europa pe mână peste 10-15-20 de ani. Organizaţia noastră de tineret este implicată în a asigura o bună organizare şi a da mesaje cât se poate de favorabile despre România şi a strânge relaţiile cu organizaţiile partenere din partidele membre ale PPE. Tinerii trebuie să fie serioşi, să caute să-şi clădească cariera pe muncă, pe dobândirea de competenţă, de onestitate, pe sinceritate în relaţia cu cetăţenii, să fie consecvenţi în susţinerea principiilor, valorilor şi obiectivelor pe care şi le asumă. Am venit şi să iau pulsul pentru că lumea este într-o schimbare, care pare o schimbare mai profundă, şi cei ce sunt promotorii schimbării sunt, de cele mai multe ori, oamenii tineri şi caut să înţeleg acest vânt al schimbării, mai ales caut să înţeleg ce aşteaptă tinerii de la noi, cei care conducem astăzi partidele din PPE", a spus preşedintele PNL, Ludovic Orban, la Consiliul Organizaţiei de tineret a PPE.

Programul evenimentului a inclus şi o dezbatere despre stoparea fenomenului “brain drain”, la care au participat Marian Preda, preşedinte al Senatului Universităţii din Bucureşti, deputatul PNL Dan Vîlceanu şi Zsolt Molnar, adjunct al Avocatului Poporului. Sâmbătă, la discuţiile despre migraţia pe piaţa forţei de muncă au participat Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei “Cartel-Alfa”, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: