Titus Corlăţean se va întâlni, în 1 octombrie, cu omologul ungar şi cu Viktor Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titus Corlățean, ministrul de Externe al României
Titus Corlățean, ministrul de Externe al României

Consultările ministrului de Externe, Titus Corlăţean, cu omologul ungar, Janos Martonyi, programate pentru toamna acestui an, vor avea loc la 1 octombrie, la Budapesta, precizează MAE, menţionând totodată că în cursul vizitei în Ungaria şeful diplomaţiei va fi primit de premierul Viktor Orban.

Potrivit unui comunicat transmis joi de MAE, şeful diplomaţiei române va avea convorbiri oficiale cu Janos Martonyi, ministrul afacerilor externe al Ungariei şi va fi primit de primul-ministru Viktor Orban.

„Vizita are loc în contextul relaţiei de Parteneriat Strategic dintre România şi Ungaria, marcând 10 ani de la semnarea Declaraţiei de Parteneriat Strategic“, precizează sursa citată.

Ungaria şi România au decis de comun acord să amâne întrevederea miniştrilor de Externe, care era programată pentru joi, a anunţat miercuri Ministerul ungar de Externe, citat de MTI. MAE ungar preciza că întâlnirea între Titus Corlăţean şi Janos Martonyi probabil va fi reprogramată pentru 1 octombrie.

Şeful diplomaţiei ungare, citat de MTI, anunţa în urmă cu o săptămână că ministrul Titus Corlăţean urma să se deplaseze la Budapesta în 20 septembrie, în prima sa vizită oficială efectuată în Ungaria în această calitate.


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite