Claudiu Tîrziu, despre transferul bolnavilor de COVID în Ungaria: Nu văd de ce am refuza, bine că ajutorul vine de la un vecin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Târziu FOTO Facebook
Claudiu Târziu FOTO Facebook

Copreşedintele AUR Claudiu Tîrziu a declarat, pentru „Adevărul”, că nu este de mirare faptul că Ungaria ar avea capacităţi mai mari decât noi, considerând că guvernarea din ultimii doi ani „ne-a dus cu un picior în groapă”. Reacţia vine în contextul în care ministrul de Externe al Ungariei a anunţat că ţara sa va prelua 50 de pacienţi români infectaţi cu Covid-19.

„Dacă avem nevoie de ajutor străin nu văd de ce am refuza, venind din nicio parte, adică nu contează de unde, bine că vine de la un vecin de-al nostru”, a declarat Claudiu Tîrziu, amintind situaţia de la Colectiv, când, susţine acesta, a fost mistificată realitatea. 

În acest context, copreşedintele AUR a criticat guvernele din ultimii 2 ani.

„Dar mi se pare straniu ca o ţară la jumătate din potenţialul nostru din toate punctele de vedere să aibă capacităţi mai mari decât noi, dar nu ar fi nimic de mirare dacă avem în vedere guvernarea ultimilor doi ani care ne-a dus cu un picior în groapă”, a mai completat copreşedintele AUR. 

Ungaria ajută România şi preia 50 de pacienţi cu coronavirus, care au nevoie de terapie intensivă, a anunţat, miercuri, la Budaapesta, ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, transmite MTI. Pacienţii vor fi duşi în clinici din Szeged şi Debrecen, iar autorităţile din cele două ţări stabilesc detaliile tehnice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite