Times: Ambasada României la Londra are de plătit o datorie de 75.000 de lire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietarul clăridii îl acuză pe ambasadorul Dan Mihalache că nu a plătit chiria pe şase luni FOTO Arhivă
Proprietarul clăridii îl acuză pe ambasadorul Dan Mihalache că nu a plătit chiria pe şase luni FOTO Arhivă

România ar avea de plătit o chirie restantă pentru imobilul care a servit ca reşedinţă a ambasadorului român la Londra, Dan Mihalache, până în aprilie 2019, potrivit presei britanice. Proprietarii clădirii acuză că au de primit de la diplomaţii români o datorie de 75.000 de euro

Conform cotidianului britanic The Times, în acest sens există şi o hotărâre judecătorească pronunţată în luna decembrie. Proprietarul clădirii, un om de afaceri britanic, le-a mărturisit jurnaliştilor britanici că datoria de 75.000 de euro reprezintă neplata a ultimelor şase luni de chirie. Acesta a făcut o plângere în instanţă, după ce, înainte de asta, a trimis un ordin de evacuare la finalul lui 2018, însă ambasadorul Dan Mihalache a continuat să locuiască la reşedinţa respectivă până la finalul perioadei contractuale.

Cu toate astea, diplomaţii români contactaţi de The Times au explicat că între proprietarul clădirii şi ambasadorul Dan Mihalache ar fi existat un „gentleman's agreement” (n.red.:o înţelegere de comun acord) în acest sens şi că România a plătit chiria pe toată perioada în care ambasadorul a locuit acolo.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite