Theodor Stolojan: „Trebuie să votăm acest buget. Este favorabil României“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Theodor Stolojan declară că bugetul alocat de UE ţării noastre este un rezultat bun
Theodor Stolojan declară că bugetul alocat de UE ţării noastre este un rezultat bun

Bugetul alocat de Uniunea Europeană ţării noastre reprezintă „un rezultat bun pentru România“, crede europarlamentarul Theodor Stolojan.

România obţine o creştere de peste şase miliarde. Pe de o parte, la agricultură, pentru că aşa presupune etapizarea creşterii subvenţiilor pentru România. O creştere la fondurile de coeziune, dezvoltare regională. Per ansamblu, ne aflăm la 40 de miliarde, plus o serie de alte facilităţi“, a declarat Stolojan la Digi 24.

El a afirmat că discursul lui Victor Ponta, nemulţumit de rezultat, este o „acţiune politicianistă care demonstrează că România nu e în stare să rămână unită în spatele unui obiectiv politic“.

Întrebat dacă există posibilitatea ca europarlamentarii români să voteze împotriva bugetului, Stolojan a răspuns că „este un buget mai mare decât l-am avut“. În acest context, „noi, parlamentarii români, trebuie să votăm pentru acest buget, pentru că este un buget favorabil României“.

„Cifrele sunt bătute în cuie, nu cred că Parlamentul European va da un vot negativ. Chiar dacă va da un vot negativ, ceea ce nu cred, vor fi doar mici modificări“, a conchis Stolojan.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite