Theodor Paleologu ironizează dorinţa lui Ungureanu de a candida la prezidenţiale: „Să nu punem carul înaintea boilor. Problema se pune în PDL”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paleologu consideră că PDL ar trebui să dea candidatul la prezidenţiale FOTO Adevărul
Paleologu consideră că PDL ar trebui să dea candidatul la prezidenţiale FOTO Adevărul

După ce preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat că este necesar să fie nominalizat cât mai curând un candidat la prezidenţialele din 2014 din partea dreptei, deputatul PDL Theodor Paleologu îl ironizează şi spune că „problema se pune, totuşi, în PDL”.

„Există discuţii pe care le avem. Forţa Civică, din această perspectivă, are un punct de vedere foarte clar, foarte articulat. Evident, vom discuta cu toate celelalte forţe specifice parlamentare şi neparlamentare. Susţin ceea ce spunea domnul Cristian Preda, exact în felul acesta spunea, şi citez, că este nevoie a desemna cât mai rapid un candidat la funcţia prezidenţială din partea dreptei. Susţin această afirmaţie a domnului Preda”, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, Ungureanu.

În replică, Palelologu a scris luni seară pe Facebook că „multe lucruri sunt «necesare», dar puţin probabile. Sunt convins că Forţa Civică are «un punct de vedere foarte clar, foarte articulat» şi, aş adauga eu, «foarte previzibil» în privinţa candidatului la preşedinţie. Dar principala problemă se pune, totuşi, în PDL”.

Apoi, democrat-liberalul şi-a continuat ideea, spunând că „nu crede că e înţelept să punem carul înaintea boilor” şi indicând care ar fi paşii de parcurs până la nominalizarea unui candidat la preşedinţie. „Lucrurile trebuie să se limpezească mai intâi în PDL, să găsim tonul just în opoziţie, să generăm idei şi soluţii, să vedem dacă ARD este o alianţă viabilă şi abia apoi să identificăm candidatul la preşedinţie. Sigur, problema ne-o putem pune de pe acum, dar prea multă grabă strică. Şi să ne ferească Dumnezeu de frenezia prezidenţiabililor: «Eu! Eu Eu!»", a scris, luni seară, Paleologu pe Facebook.

Astfel, Paleologu consideră că un prim pas către o opoziţie puternică este „un congres «pe bune»”. „Esenţial pentru limpezirea lucrurilor în PDL este să avem un congres «pe bune», fără control din partea aparatului de partid, aşa cum s-a întâmplat la ultimele două congrese. Dacă perpetuăm aceleaşi metode specifice centralismului democratic, ne furăm singuri căciula”, mai consideră deputatul PDL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite