The game is on! Războiul Firea vs. Dragnea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se spune că dacă o femeie iubeşte, iubeşte pe viaţă. Iar dacă o femeie urăşte, atunci urăşte pe viaţă! Felicitări Dragnea! Tocmai ce te-ai ales cu un inamic pe viaţă! Apropo, Gabi! Pst, Gabi! Vrei să fim prieteni? 🤗 (*)

Este pentru prima oară cînd am puterea să zîmbesc, să nu intru în depresie cînd mă gîndesc că am ales (pentru a nu ştiu cîta oară) să rămîn în România. Cei care şi-au luat măcar o palmă de la o femeie ştiu ce înseamnă pasiunea feminină. Şi în bine, dar şi în rău. Zîmbesc datorită ironiei perfecte. Dragnea şi-a făcut duşman pe singura persoană pe care nu o poate controla din PSD şi, totodată, pe cea mai periculoasă persoană, pentru el, din PSD la momentul actual.

Firea are şi bani, şi carismă, şi energie, şi perspicacitate să ducă o astfel de luptă. Iar acum, are şi motivaţia necesară. O femeie iartă multe unui bărbat (indiferent dacă este iubit sau colaborator). Iartă pînă şi trădarea. Dar ce nu iartă niciodată este să fie umilită în public de acel bărbat. Iar episodul cu Halep, cînd Firea a fost huiduită, după care Dragnea a pornit o campanie de denigrare îndreptată împotriva lui Firea, ei bine, acela a fost punctul de rupere. Pentru că acela a fost momentul în care Firea s-a simţit umilită public, iar Dragnea a accentuat totul. Din acel punct nu a mai fost cale de întoarcere.

Dragnea a împărţit la toţi funcţii şi poziţii. A luat şi a dat. Şi cu Firea a făcut la fel, dar a facut-o pînă într-un punct - fapt recunoscut chiar de ea. A propus-o la Primăria Capitalei şi a sprijinit-o în campanie. A fost un moment în care Firea i-a fost loială total lui Dragnea - să ne amintim episodul cu tîrgul de Crăciun din Piaţa Victoriei. În acea perioadă, ea visa să devină Prim Ministru. Sincer să fiu, cred că asta le şi fusese înţelegerea în acel moment. Firea să înăbuşe orice formă de protest din Piaţă, iar Dragnea o susţinea pentru postul de premier. Tot pe atunci Dragnea se avea la cuţite cu Tudose.  

În momentul în care nu i-a ieşit episodul cu tîrgul de Crăciun (hint, hint: citiţi articolul de mai sus 😏😎), Firea a fost lăsată să-şi frîngă gîtul. Aşadar, se mai adaugă pe lista de greşeli ale lui Dragnea şi trădarea/laşitatea/abandonul. Dar trădarea supremă a lui Dragnea în raport cu Firea a venit indirect, acum cu protestele de pe 10 august. Cînd, deşi Dragnea a premeditat totul**, iar pe 10 august s-au produs crime împotriva umanităţii, Dragnea face scut pentru Carmen Dan. Trădare + luat apărarea unei altei femei! într-o situaţie infinit mai rea.

Aşadar, pe lista de păcate avem: trădare, laşitate, abandon, teamă… dar, după cum spuneam, cel mai grav dintre toate este faptul că a umilit-o public! Ori asta, o femeie nu iartă!

Firea se simţea bine cu perspectiva de Prim Ministru şi Dragnea potenţial Preşedinte dacă reuşea să îşi rezolve în timp util problemele cu Justiţia. Căpăta vizibilitate în partid şi nu i se mai reproşa că este prea nouă - doar ea era cea care „a învins #rezist“. N-a fost să fie 😃

Firea se simte în continuare confortabil în poziţia de Primar al Bucureştiului. Să nu uităm, este poate cea mai influentă poziţie după cea de Premier. Firea are putere reală! Iar această putere nu i-o poate lua Dragnea. În plus, Firea a avut notorietate la nivel naţional cu mult înainte de Dragnea.

Iar acum, ironia pe care am amintit-o la început. Firea a devenit inamicul lui Dragnea forţată de acţiunile acestuia. Dacă nu i-ar fi fost aliată pînă la capăt, putea măcar să fie neutră. Dar Dragnea, în disperarea lui, a forţat-o să-i devină inamic. Chiar este aşa ironic!

The game is on. Go Firea!


(*) Replica în original îi aparţine Mădălinei Ioana Gheorghiu. „Gabi! Pst, Gabi! Vrei să fim prietene? 🤗“

(**) Încă o dată afirm, nu am dovezi că Dragnea a premeditat ororile de pe 10 august, dar asta este convingerea mea fermă. Convingere care, de altfel, este susţinută chiar şi de Firea, prin aluziile pe care le face.


Pentru dezbateri politice mă găsiţi pe Facebook. De asemenea, dacă sunteţi interesaţi de poezie, literatură şi artă în general, mă găsiţi tot pe Facebook, unde public cu numele de A. Raneur.

Cu peniţa în slujba domniilor voastre,
Răzvan Ruelle,
Chapeau!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite