Terorism de presă şi calcule politice

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa după cum spuneam în comentariul publicat vineri pe adevărul.ro, verdictul anunţat miercuri de ministrul Tudorel Toader în privinţa şefilor marilor parchete a dezamăgit pe multă lume.

S-a dat în spectacol din ce în ce mai penibilul fost preşedinte al României, dl. Traian Băsescu, a făcut retroactiv pe bărbatul şi şi-a arătat cu întârziere muşchii penalul preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor, dl. Liviu Dragnea.

Mai toţi au făcut îndârjiţi, solemni, ameninţători, referiri la Constituţie. De care, de fapt, puţin le pasă fiindcă dacă ar da cel puţin doi bani pe ea ar fi ţinut cont de articolul care spune că Nimeni nu e mai presus de lege. Or, numai de respectarea legii fundamentale a României şi a articolului sus-menţionat nu pot fi bănuiţi nici dl. Dragnea, nici dl. Băsescu. Dimpotrivă.

S-a invocat în cursul argumentaţiilor lor peltice decizia atât de puţin credibilei Curţi Constituţionale, cea care îl are în frunte pe activistul de partid, pe valetul juridic al PSD pe nume Valer Dorneanu.

S-au jeluit, s-au dat de ceasul morţii televiziunile anti-DNA şi anti-justiţie, gazetele asemenea lor, cu patroni cu mari probleme în domeniu. Iar au făcut pe înţelepţii eternii maeştrii cu condicuţe în presa comunistă pe nume Cornel Nistorescu şi Ion Cristoiu.

Realitatea este una singură. Ministrul Tudorel Toader a făcut promisiunea că va face evaluarea drastică a procurorului general al României, dl. Augustin Lazăr, şi a procurorului şef al DNA, d-na Laura Codruţa Kövesi, doar spre a face faţă unei adevărate acţiuni teroriste declanşate împotriva sa de sus-numiţii. Care primiseră în acest sens ordine clare de la patronii lor astăzi în închisoare şi care trebuie să fie prezentaţi opiniei publice ca victime ale DNA şi ale justiţiei.

Tocmai de aceea dl. Toader şi-a conceput alocuţiunea radio-televizată de miercuri cu speranţa că va da satisfacţie la toată lumea. I-a urecheat doct şi savant în văzul lumii pe dl. Lazăr şi pe d-na Kövesi, le-a dat vreo treizeci de minute iluzii celor ce credeau că mazilirea acestora este iminenta, apoi a dat-o la întors, trăgând concluzia că nu se impun pentru moment măsuri prea radicale. E clar. Ministrul Toader a jucat o farsă. Spre a-i putea demite pe domnul Lazăr şi pe doamna Kövesi era nevoie de controale profesioniste, riguroase făcute de un grup de procurori. Nu a fost cazul.

În rest, nu a fost vorba decât despre nişte calcule politice. De care sunt sigur că au fost supervizate, cel puţin într-o primă instanţă, atât de premierul Sorin Grindeanu (cu care dl. Toader s-a văzut înainte de a da ochii cu presa) cât şi de dl. Dragnea. Care orice ar spune ei spre a-şi mai calma rănitul orgoliu, tot de teama teroriştilor si a slugilor de presă de pe la Antena 3, România tv, B1tv şi, mai nou, spre ruşinea ei şi a Irinei Radu, TVR 1, au fost făcute.

Guvernanţii nu îşi puteau permite luxul unor ample manifestări de stradă. Sau al încă unei puneri la colţ a PSD în forurile internaţionale. Şi dl. Dragnea, şi dl. Grindeanu sunt oameni mici. Prea mici pentru un război atât de mare. Război care nu cred că ar fi chiar pe placul tuturor membrilor PSD. Oameni care nu vor să plătească preţul aventurismelor şi intereselor personale ale lui Liviu Dragnea.

PSD este un partid care, pentru socialiştii europeni, este copilul rău, muştruluit în faţa clasei, pus la colţ, cu mustrare cu avertisment. Numai bun să primească nedoritul cartonaş roşu.

P.S. Aflu că 120 de iresponsabili (dintre care 4 reprezentanţi ai PNL) ar fi depus în Parlamentul României un aşa-zis proiect de lege prin care vor să limiteze drepturile cetăţeneşti şi să acorde puteri sporite Jandarmeriei. Carevasăzică, aşa înţelege majoritatea PSD-ALDE căreia i s-au alăturat patru penelişti lipsiţi de minte să prevină eventualitatea unor noi mişcări de tip # rezist. Pare-se că au tot mai multă dreptate cei ce avertizează că democraţia este în pericol în România.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite