Teodorovici: „Vom cere Comisiei rambursări de 2,5 miliarde euro până la jumătatea anului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Teodorovici speră într-o absorbţie ridicată a fondurilor europene
Eugen Teodorovici speră într-o absorbţie ridicată a fondurilor europene

Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, a anunţat, că până la 30 iunie vor fi trimise Comisiei Europene cereri de rambursare în valoare de 2,5 miliarde de euro, astfel încât se va menţine realizabil obiectivul de a absorbi 6,5 miliarde euro până la finalul 2013. Teodorovici a făcut aceste precizări la dezbaterea „Cum relansăm România“, organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Societatea Academică Română.

„Vom trimite cereri de rambursare până la sfârşitul lunii aprilie în valoare de un miliard de euro, iar în mai şi iunie încă un miliard şi jumătate“, a afirmat Teodorovici.

El a arătat că în cererile de rambursare pentru cele 2,5 miliarde de euro nu sunt incluse şi programele operaţionale Transporturi şi Competitivitate Economică, aflate încă în presuspendare. „Unii au spus că ţinta de 6,5 miliarde euro este mai mult decât optimistă. Eu susţin că se poate realiza (...) Vom vedea la jumătatea anului că ţinta de 6,5 miliarde este perfect valabilă. Asta înseamnă şi o creştere economică imensă“, a mai spus Teodorovici.

De asemenea, el a amintit că, dacă România nu va reuşi absorbirea a 6,5 miliarde de euro până la sfârşitul anului, diferenţa de fonduri între ce se va realiza şi această ţintă va fi dezangajată automat. 

Teodorovici a declarat la preluarea mandatului că obiectivul său este să realizeze o rată de absorbţie de peste 50% până la sfârşitul acestui an şi de peste 80% până la finalul 2015, când expiră actuala perioadă de finanţare a UE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite