Teodorovici: PSD-ul este un partid îngheţat. Dacă PSD-ul se va schimba, va schimba în mod obligatoriu clasa politică

Teodorovici: PSD-ul este un partid îngheţat. Dacă PSD-ul se va schimba, va schimba în mod obligatoriu clasa politică

Eugen Teodorovici candidează la şefia PSD şi îşi propune să reformeze partidul.

Fostul preşedinte executiv al PSD Eugen Teodorovici susţine că a decis să candideze pentru şefia partidului, pentru că îşi doreşte ca „PSD-ul să redevină un partid civil” şi consideră că „lupta” sa nu este cu o persoană, ci cu un sistem. El afirmă despre PSD că este „un partid îngheţat” şi apreciază că schimbarea acestuia va duce la schimbarea clasei politice din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

”M-ar întrista foarte mult să ştiu că banii partidului sunt folosiţi nu pentru a promova colegii din partid, ci pentru a-l bloca pe Teodorovici, pentru că nu este disputa lui Teodorovici. Eu vreau să ofer o alternativă, nimic altceva, am şi spus-o, nu e lupta mea cu Marcel Ciolacu. Eu sper să nu fie cum spun unii colegi, că e o luptă prea dură şi prea mare cu un sistem. Nu cu o persoană, ci un sistem. Uite, îmi asum această mare luptă cu sistemul. Vreau PSD-ul să redevină un partid civil. Astăzi, PSD-ul nu este un partid civil”, a declarat senatorul social-democrat, marţi seară, într-o emisiune la TVR.
 
Teodorovici a adăugat despre sine că nu este ”nici al serviciilor, nici securist”.
 
”Pot să vă spun clar că, într-adevăr, deciziile se iau în partid, dar nu pentru partid, se iau pentru ţară. Astăzi PSD-ul este un partid îngheţat, din păcate. Observ că PSD-ul este principalul element de schimbare în ţara asta. Dacă vrem să reformăm clasa politică ţine de PSD. Dacă PSD-ul se va schimba, va schimba în mod obligatoriu clasa politică”, a mai afirmat fostul ministru al Finanţelor.
 
Acesta a adăugat că ”în cel mai fericit caz PSD-ul stagnează” în sondajele de opinie.
 
Teodorovici a mai afirmat că îşi doreşte ”să discutăm în partid, nu să mimăm dialogul” şi promite că, dacă va fi ales preşedinte al PSD, echipa sa va fi formată din ”oameni cu şcoală făcută la timp, la stat, fără diplome la SRI”.
 
Fostul ministru a criticat vehement ideea organizării unui congres online, pe are a catalogat-o drept ”o idee stupidă”.
 
”Nu ştiu dacă se va face pentru că timpul e foarte scurt. Pe 18 august se depun listele. Ca să faci un congres trebuie să fie pregătit. (...) Nu cred că poate cineva să se mai gândească la ideea stupidă de a avea un congres online, un partid ca PSD nu îşi permite să facă online un congres. Poţi să faci, dacă vrei, în fiecare judeţ în parte, fiecare judeţ să voteze la organizaţia de partid, securizat votul. Se poate face, dacă se doreşte competiţie cu adevărat. Deci, dacă se face, foarte bine, mă bucur să se facă cât mai repede pentru că oamenii din partid pleacă, pleacă foarte mulţi  primari, consilieri, pleacă parlamentari. Partidul, practic, se fărâmiţează sub actuala conducere interimară”, a mai declarat Teodorovici.
 
El susţine că dacă nu se face congres în PSD ”conducerea interimară trebuie să-şi asume un obiectiv foarte clar pentru locale”. 
 
”Undeva, un scor de 35-37 la locale nu are voie să fie discutabil. Cine poate să-şi asume asta foarte bine, îşi asumă, dacă nu face, mandatul este pe masă. Nu poate să facă actuala conducere, vine altă conducere, nu facem pleacă şi ea”, a mai afirmat candidatul la şefia PSD. 
 
Teodorovici a acuzat de asemenea că PSD ”nu are vână şi dorinţa aceea de a face” şi a remarcat ”lipsa de alianţe”.
 
”De ce crezi tu că celălalt partid (Pro România – n.r.) nu face alianţe cu tine? Pentru că nu are încredere în actuala conducere”, a afirmat Teodorovici, în acest context.
 
Eugen Teodorovici susţine că Marcel Ciolacu i-a propus să fie prim-vicepreşedinte alături de Sorin Grindeanu, Gabriela Firea, şi susţine că a refuzat pe motiv că, acceptând, ar ”gira” schimbările nestatutare de la conducerea PSD făcute în noiembrie anul trecut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările