Teodorovici citeşte cifrele invers

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Absorbtie UE

Cutremurele nu pot fi prezise, dar lipsa de performanţă a Guvernelor PSD în atragerea fondurilor europene se vedea de pe lună încă de la începutul lui 2017. Până acum au pierdut deja peste 2 miliarde de euro, prin propria incompetenţă, însă continuă să dea vina pe guvernul tehnocrat, cel mai performant din acest punct de vedere dintre toate guvernele care s-au perindat pe la Palatul Victoria după aderarea la UE.

L-am auzit pe ministrul Teodorovici la Antena 3 spunând că Guvernul Dăncilă are o absorbţie minusculă de fonduri europene „din cauza guvernului Cioloş care doar a blocat“. Ce „a blocat“ nu se ştie, important e că domnul care îşi doreşte să fie prim-ministru foloseşte tiribombe şi cuvinte fără conţinut, pe nemestecate. Aşa de tare „a blocat“ Guvernul Cioloş fondurile europene încât dacă iei la rând anii de la aderare până în prezent vezi fără lupă că 2016 a fost cel mai performant an în atragerea de bani europeni: 7 miliarde de euro. Cele 3 guverne Dragnea de după nu au reuşit să atingă această cifră chiar dacă adunăm fondurile atrase în doi ani de zile.

Cum putem atunci să traducem minciuna lui Teodorovici dacă toate cifrele arată contrariul a ceea ce el spune? E incompetent? Probabil că are şi această calitate. Este ticălos? Mai mult ca sigur, altfel nu ar citi invers aceleaşi cifre pe care le vedem cu toţii. E mai mult politician decât ministru? Cu siguranţă a rămas blocat în minciunile politice de campanie ale PSD din 2016 şi îi este încă greu să iasă din ele chiar şi după ce au trecut doi ani de zile.

Din păcate mulţi au înghiţit acele minciuni în 2016 şi au rămas cu ele în minte cu toate că adevăratele cifre au ieşit la iveală şi arată invers. Teodorovici, din păcate pentru el, arată ca un mincinos incurabil având în vedere că demonstraţiile lui suferă de rigoare. Rămâne doar un politician pesedist lipsit de bun simţ elementar care ca să iasă din înghesuială aruncă pisica moartă în altă ogradă. Azi, înghesuiala în care se află este remanierea guvernamentală pe care nu ştie dacă o trece ori ba şi atunci încearcă aceleaşi tehnici de manipulare pe care le folosesc toţi din partidul său.

Ar trebui, până la fondurile europene, să explice cum a promis Comisiei Europene îngheţarea salariilor anul viitor. Bănuiesc că şi pentru asta va găsi ceva vină tot în guvernul tehnocrat...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite