Teodor Lazăr, replică pentru cei care vor pensii speciale: Bacalbaşa are dreptate, discutăm de un abuz. E un abuz ca o castă să-şi decidă singură privilegii speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Teodor Lazăr. FOTO Arhivă personală / Facebook Teodor Lazăr
Deputatul Teodor Lazăr. FOTO Arhivă personală / Facebook Teodor Lazăr

Deputatul Teodor Lazăr îi critică pe foştii parlamentari care s-au adresat instanţelor de judecată pe tema suspendării plăţilor de pensii speciale, însă şi pe magistraţii care în perioadă de criză pandemică vor o creştere a veniturilor cu 25%.

„Faptul că peste 100 de foşti parlamentari au dat în judecată Camera Deputaţilor şi Senatul pentru a primi în continuare pensii speciale, deşi Legislativul le-a desfiinţat la începutul acestui an, demonstrează perfect caracterul celor care au făcut legi pentru români în ultimii 30 de ani”, spune Teodor Lazăr, deputat USR. 

Lazăr spune că votul pentru desfiinţarea pensiilor parlamentarilor a fost cel mai uşor vot pe care l-a dat de când a ajuns în Parlament. 

„Nu am candidat pentru un loc în Parlament cu gândul la privilegii prezente sau viitoare, ci doar cu gândul de a reprezenta, aşa cum pot eu mai bine, comunitatea care m-a ales. Tocmai de aceea, votul pentru desfiinţarea pensiilor speciale a fost extrem de simplu, căci asta şi-a dorit şi asta îşi doresc băcăuanii de la care am primit votul”, spune Lazăr. 

Deputatul USR îi atacă pe foştii parlamentari care reclamă primirea în continuare a pensiilor speciale.  „Domnul Bacalbaşa şi ceilalţi au dreptate atunci când spun că avem de-a face cu un abuz. Însă adevăratul abuz a fost chiar votarea acestor pensii speciale. Abuz este atunci când o castă care se consideră specială îşi votează singură privilegii. Aceşti oameni susţin că au reprezentat românii. Cum au făcut-o oare în condiţiile în care românii sunt împotriva privilegiilor iar ei şi le-au votat singuri?”, întreabă Lazăr. 

Deputatul USR de Bacău îi atacă şi pe magistraţii din CSM care cer în instanţă o mărire a veniturilor cu 25%, cu toate că câştigul lor mediu este de peste 8.000 de euro. „În ultimul an, din cauza crizei economice generate de criza sanitară, veniturile medii au scăzut în mediul privat, milioane de români au fost în şomaj tehnic şi zeci de mii şi-au pierdut locurile de muncă. Situaţia este una extrem de complicată din punct de vedere economic atât în lume cât şi în Uniunea Europeană. Cu toate acestea, 11 din 14 membri ai CSM solicită în instanţă a creştere a veniturilor cu 25%. Acesta este un nou caz-şcoală în care o castă anume îşi decide singură pentru privilegii”, spune Lazăr

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite