Teodor Baconschi a demisionat din PMP. Papahagi: Este o înfrângere pentru Elena Udrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru de Externe, candidat fără succes la alegerile europarlamentare şi la un post de vicepreşedinte al PMP, i-a prezentat demisia liderului PMP, Elena Udrea.

„Am încheiat un capitol, fără să-mi modific valorile“, a scris Baconschi, pe Facebook. Fostul ministru a postat şi demisia înaintată preşedintelui PMP, Elena Udrea.

„Doamnă Preşedinte, subsemnatul Teodor Baconschi - membru fondator al Partidului Mişcarea Populară - vă rog să primiţi demisia mea din formaţiunea pe care o conduceţi“, se arată în conţinutul demisiei.

Adrian Papahagi, membru fondator al PMP alături de Baconschi, a dat de înţeles că Elea Udrea este vinovată pentru demisia fostului ministru. „Este o înfrângere majoră pentru noul preşedinte, Elena Udrea, care a preferat să se înconjoare cu sicofanţi fără anvergură şi a marginalizat complet vocile critice din partid. Poate fi mulţumită: a scăpat de un odios intelectual cu doctorat la Paris (mai rezistă totuşi vreo 3-4 în partid, însă nu se ştie pentru câtă vreme)“, a scris Papahagi, tot pe Facebook.

Baconschi a rămas pe dinafară

Baconschi a ocupat locul trei pe lista PMP la alegerile europarlamentare, însă partidul a obţinut scorul de 6% şi, astfel, numai primii doi candidaţi au ajuns la Bruxelles. Fostul ministru a candidat şi pentru un post de vicepreşedinte al PMP, însă delegaţii partidului l-au ales pe contracandidatul său, Ştefan Vlaston.

Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, spunea că intelectualii din partid au fost marginalizaţi, iar preşedintele Traian Băsescu a decis ca urmaşul său să fie Elena Udrea, aleasă preşedinte al PMP.

„Am trăit un sentiment de deja vu, pentru că exact aşa cum la PDL intelectualii au fost, ca să zic aşa, puşi în vitrină şi apoi evacuaţi, s-a întâmplat un fenomen similar şi în evoluţia PMP. La PDL, implantul nu reuşise, aici chiar membrii fondatori, împreună cu personalităţile din Fundaţia Mişcarea Populară au fost marginalizaţi. Este foarte clar că preşedintele Băsescu, la capătul a zece ani de mandat, şi-a ales urmaşul, este vorba de doamna Elena Udrea şi evident că partidul va merge acum pe această linie, vom vedea cu ce rezultate, cu ce reacţii publice şi cu ce capacitate de negociere în redesenarea scenei politice pe dreapta“, a spus Baconschi, la RFI.

Elena Udrea a respins afirmaţiile lui Baconschi. „Nu cred că a spus aşa ceva, pentru că ar fi greşit. Domnul Baconschi ar fi ştiut că, atunci când candidează trei inşi, de fapt au fost chiar patru, pentru un singur loc, unul câştigă. Nu trebuie să fie nimeni supărat că a câştigat domnul Vlaston funcţia de vicepreşedinte. Sunt oameni care au profesii intelectuale, chiar dacă nu au fost aşa definiţi până acum în presă, şi cred că în Comitetul Executiv Naţional, majoritatea sunt intelectuali.”, a spus Udrea.

Fostul ministru de Externe a mai spus că totul a fost organizat de aşa natură încât la conducerea PMP să fie echipa Elenei Udrea. „Totul a fost cât se poate de clar, pentru că practic, cu excepţia unei poziţii sau a două din organigrama de conducere a PMP, a fost omul şi locul, adică echipa era prefigurată prin faptul că fiecare candidat agreat de doamna Elena Udrea a candidat singur, n-a avut contracandidaţi, deci n-au fost emoţii din punctul ăsta de vedere“, a mai spus Baconschi.

Citeşte şi:

Udrea, către Baconschi şi Papahagi: Să dai într-o echipă pentru că nu ai ieşit europarlamentar sau vicepreşedinte nu este corect

Liderul PMP, Elena Udrea, consideră că Teodor Baconschi şi Adrian Papahagi nu au avut o atitudine corectă atunci când „au lovit într-o echipă“ care a muncit foarte mult, nemulţumiţi că nu au obţinut o funcţie pe care au fost contracandidaţi.

Gelu Vişan le răspunde lui Baconschi şi Papahagi: Să coboare cu picioarele pe pământ

Secretarul executiv al PMP, Gelu Vişan, le-a transmis lui Teodor Baconschi şi lui Adrian Papahagi, care s-au declarat nemulţumiţi de rezultatul congresului de sâmbătă, să nu se mai plângă prin presă şi să nu mai ameninţe că îşi iau jucăriile şi pleacă acasă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite