Tentaculele famigliei Dragnea în justiţie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nimic neaşteptat, nimic senzaţional nu s-a întâmplat la îndelung amânatul CExN al PSD care, în fine, a avut loc ieri. Şi aceasta chiar dacă punem la socoteală jalnicul spectacol de prost gust şi de doi bani oferit de dl. Liviu Dragnea, care a descins la şedinţă înarmat cu două valize.

Şi una, şi cealaltă burduşite cu gogoşi de proastă calitate. Şi aceasta deoarece a fost prost sfătuit de nişte amărâţi de consultanţi politici israelieni care l-au făcut pe inculpatul de rang înalt pe nume Dragnea Nicolae Liviu să devină încă şi mai dezagreabil în ochii românilor, dar, totodată, încă şi mai nefrecventabil în plan internaţional decât a fost până în urmă, să zicem, cu o săptămână.

CExN de ieri a îndeplinit, precum un areopag al dobitoacelor, poftele şi dorinţele lui Dragnea. Adică a luat decizia excluderii din PSD a opozanţilor acestuia, domnii Adrian Ţutuianu şi Marian Neacşu. Singurul lucru cu adevărat notabil din întreaga desfăşurare a CExN de ieri este că totuşi 9 membri ai acestuia i s-au opus lui Dragnea. Lucru la care nici măcar nu putea visa nimeni nu mai departe de începutul lunii martie, atunci când preşedintele PSD închidea triumfător lucrările Congresului Extraordinar al PSD.

Aparent scorul de 53 la 9 în favoarea lui Dragnea este unul zdrobitor, consfinţind o nouă victorie a celui care pare a se fi eternizat la conducerea social-democraţilor români. Am fi fost însă complet naivi dacă ne-am fi aşteptat ca lucrurile să stea cu totul altfel. În componenţa CExN de acum al PSD sunt oameni aleşi de însuşi preşedintele PSD, unul mai decervelat şi mai imoral decât altul, inşi care la auzul amplorii furturilor la care li s-a dedat şeful nu îşi propun decât să îşi îmbunătăţească şi ei „metodele de lucru“ astfel încât să nu iasă nici ei din viaţă şi din funcţii „ca nişte proşti“.

Adevăratele ştiri de senzaţie ale zilei de ieri, luni, 5 noiembrie, sunt cele care au început să fie date publicităţii de jurnaliştii de la Rise Project. Informaţia cea mai plină de semnificaţie şi mai relevantă pentru ceea ce se întâmplă astăzi în România fiind aceea că pe numele unui anume domn care se cheamă Gil Vasile firma Tel Drum, legată prin mii de fire de famiglia preşedintelui PSD, a emis, în septembrie 2015, sub semnătura directorului general Petre Pitiş, un cec în valoare de 15.200 lei. Cine este dl. Gil Vasile? La prima vedere, soţul soţiei sale. Adică al doamnei Simona Camelia Marcu, actuala preşedintă a CSM, care, la data emiterii şi încasării cecului cu pricina, îndeplinea funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De fapt, nici dl. Gil Vasile nu este chiar un Neica Nimeni ori un Coate Goale. Conform Hotnews, dl. Vasile este avocat specializat în Drept Comercial, nu pledează, însă deţine birou în Bucureşti şi proprietăţi în Teleorman.

Mai important este însă faptul că ilustra lui soţie, devenită preşedinte al CSM la data de 5 ianuarie 2018, s-a făcut remarcată prin atacurile repetate la adresa procurorului general al României, dl. Augustin Lazăr, mergând până acolo încât a cerut anchetarea acestuia pentru declaraţiile făcute împotriva Ordonanţei 13. Ca şi prin sprijinirea legilor Justiţiei în forma propusă de PSD.

Banii încasaţi de dl. Gil din partea firmei controlată fie şi numai prin interpuşi de Dragnea şi fiul ridică noi şi mari semne de întrebare în privinţa onestităţii opiniilor emise în faţa opiniei publice de numita Marcu Simona Camelia. A cărei demisie rapidă se impune. Faptul este relevant şi pentru cât de mari sunt tentaculele famigliei Dragnea în justiţie. Şi cât de pervertită a ajuns să fie aceasta din momentul preluării puterii de alianţa PSD-ALDE.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite