Tensiuni în PNL. Mărul discordiei: filiala Bucureşti, „premiată“ cu prea multe funcţii, deşi e printre codaşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Împărţirea funcţiilor de către conducerea centrală a adus nemulţumiri în cadrul mai multor filiale cu rezultate bune, principala cauză fiind faptul că organizaţii codaşe ale liberalilor au primit mai multe funcţii decât meritau, cel mai relevant fiind cazul Bucureştiului, organizaţie de la coada clasamentului, susţin surse din PNL pentru „Adevărul”.

Guvernul PNL a început numirile în posturi din subordinea Guvernului din primele zile. Toate filialele au negociat cu liderii de la centru şi au aşteptat să vadă ce primesc până la urmă în ceea ce priveşte funcţiile de la centru. Starea de nemulţumire a început să se instaleze după sărbătorile de iarnă, când mai mulţi lideri din teritoriu au văzut că unele filiale sunt favorizate, deşi sunt printre cele mai slabe, au precizat surse din PNL pentru „Adevărul”. 

Cea mai mare problemă e reprezentată de modul cum au fost recompensaţi liberalii din Bucureşti, care au primit nenumărate funcţii de conducere în ministere sau instituţii subordonate Executivului. 

„În loc să fie recompensaţi cei care au tras în campanii, funcţiile ajung tot la unii care nu au ieşit la luptă cu PSD. Sunt prea puţini dintre colegii din Bucureşti care merită poziţiile pe care au ajuns”, au declarat surse din conducerea PNL. 

Reamintim că la alegerile parlamentare din 2016, Bucureştiul a fost aproape cea mai slabă organizaţie, fiind depăşită în acest clasament doar de Buzău, Harghita şi Covasna. Şi la europarlamentare, organizaţia din Bucureşti a fost codaşă, fiind depăşită în clasamentul celor mai slabe filiale doar de cele din Harghita şi Covasna. 

Cu toate acestea, liberalii bucureşteni s-au bucurat de bunăvoinţa conducerii centrale şi şi-au impus om după om în funcţii-cheie.

În primul rând, liderul PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a fost numită în funcţia de ministru al Muncii. De la PNL Sector 1, liderul filialei, Sebastian Burduja, a fost numit secretar de stat la Ministerul de Finanţe. Tot de la Sectorul 1 a ajuns consilier al premierului, fiind administrator al Loteriei Române şi al Societăţii Iprochim SA, Tănase Stamule.  Nu în ultimul rând, Victor Picu, fost preşedinte al PNL Sector 1, a ajuns preşedine al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. 

Şi liderul interimar al PNL Sector 2, Monica Anisie, a ajuns ministru al Educaţiei. Preşedintele interimar al PNL Sector 3, Antonel Tănase, a fost numit secretar general al Guvernului, în timp o altă reprezentantă a acestei filiale, Violeta Vijulie, a fost pusă în funcţia de vicepreşedinte a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.  

Şeful PNL Sector 5, Cristian Băcanu, a fost numit secretar de stat la Ministerul Justiţiei, în timp liberalul care conduce filiala Sector 6 şi e unul dintre cei mai activi consilieri generali, Ciprian Ciucu, a fost numit preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. 

Reuniune de familie în Guvernul Orban

 Printre cei care au beneficiat de numirea în funcţii guvernamentale au fost şi doi membri ai familiei Nicolescu. Daniela Nicolescu, fost consilier local la Sectorul 6 şi secretar general al OFL, a fost numită secretar de stat la Ministerul Economiei, în timp ce fiul acesteia, Radu Nicolescu, a fost numit consilier al premierului Ludovic Orban. Un consilier local de la Sectorul 6, Adrian Nicolae Enaeche, a fost numit joi în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului. 

De asemenea, o funcţie în Guvern i-a fost găsită şi lui Andrei Baciu. Fostă propunere a Guvernului Cioloş pentru conducerea Ministerului Sănătăţii în 2016, Baciu a fost numit la sfârşitul anului trecut în funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii. 

Te-ar putea interesa şi:

Sondaj. PNL a devansat Alianţa USR-PLUS în Bucureşti. PSD, spre prăpastie

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite