Tensiuni la nivelul conducerii Poştei Române. Principala problemă, reorganizarea instituţiei. Ce alte dispute sunt în companie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poşta Română FOTO Facebook Poşta Română
Poşta Română FOTO Facebook Poşta Română

Reorganizarea Poştei Române împarte în două conducerea instituţiei, în conflict fiind directorul general interimar, Valentin Ştefan, şi directorul care se ocupă de control şi investigaţii interne din companie, Valentin Cristescu, după cum notează mainnews.ro. În întreaga ecuaţie intră şi sindicatul din instituţie, care are o poziţie pe tema demersului.

Disputa celor doi nu are loc doar la nivel de declaraţii, ci şi pe căi oficiale, în condiţiile în care Valentin Cristescu este cercetat disciplinar, după ce ar fi refuzat să fie detaşat pe o perioadă determinată de timp la filiala din Cluj, susţine sursa citată. Valentin Ştefan a argumentat faptul că trimitea la Cluj a lui Cristescu a fost opţiunea instituţiei pentru că sucursala de acolo solicita un om cu experienţă. Pe de altă parte, Critescu susţine că delegarea este „subiectivă, discreţionară şi abuzivă”, potrivit mainnews.ro.

Valentin Ştefan vrea reorganizarea Poştei Române, fiind de părere că la nivel central este suprapopulată la nivel de personal. În schimb, Cristescu este de părere că reorganizarea ar trebui să înceapă de la nivelul cabinetului de şef al instituţiei, adică Valentin Ştefan, pentru că acesta ar avea 14 consilieri angajaţi cu „clasa maximă de salarizare”. Şeful instituţiei neagă că ar fi angajat 14 oameni, precizând că pe unii i-a moştenit, iar pe alţii i-a delegat în alte poziţii, fiind oricum angajaţi ai companiei, deci nu persoane recent venite.

Nu în ultimul rând, şi sindicatul din Poşta Română nu este de acord cu reorganizarea, despre care spun că ar fi făcută într-un mod „superficial, insuficient justificată din punct de vedere economic”. 

Cristescu şi rudele: posibil conflict de interese

Valentin Cristescu are angajat la Poşta Română pe fiul său, dar la un departament diferit de cel pe care îl conduce. Mai mult, posibile sunt şi în ceea ce priveşte soţia directorului care se ocupă de control şi investigaţii interne din companie. „Fiul meu este angajat la poştă în baza unui interviu cu fostul director general, cu echipa de consilieri ai lui, este angajat într-o structură. Este documentarist, are o clasă de salarizare decentă, conform funcţiei”, a fost explicaţia lui Cristescu pentru prezenţa fiului său în compania naţională.

Potrivit lui Valentin Ştefan, soţia lui Cristescu ar fi apropiată de o companie de curierat. „„Mă deranjează o speculaţie care a apărut în spaţiul public. Soţia domnului Cristescu şi mama fiului său ar fi foarte apropiată de o firmă de curierat. Nu-mi este clar dacă este vorba de o funcţie de conducere în cadrul acelei companii sau e acţionar, dar e o problemă care vulnerabilizează Poşta Română”, a precizat Valentin Ştefan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite