Tensiuni în coaliţia PSD-ALDE. Renate Weber cere demiterea lui Vâlcov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Darius Vâlcov, consilier pe probbleme economice al Vioricăi Dăncilă. FOTO Arhivă Adevărul
Darius Vâlcov, consilier pe probbleme economice al Vioricăi Dăncilă. FOTO Arhivă Adevărul

Europarlamentarul Renate Weber, care a anunţat vineri că se va alătura grupului ALDE România, după o perioada de doi ani în care a fost independentă, cere demisia sau demiterea lui Darius Vâlcov, după ce acesta a publicat fişa medicală a unui protestatar. Weber a subliniat că este „un gest mizerabil din punct de vedere moral şi un act ilegal“.

„Publicarea de către Darius Valcov a fişei medicale a unui om bolnav este un gest mizerabil din punct de vedere moral şi un act ilegal, existând prevederi clare, atât la nivel european, cât şi în legislaţia noastră privind protecţia datelor personale”, a scris, luni, pe Facebook, Renate Weber. Eurodeputatul a anunţat vineri că se va alătura grupului ALDE România, după o perioada de doi ani în care a fost independentă.

De asemenea, Weber consideră că demisia sau demiterea lui Darius Valcov „sunt gesturi politice obligatorii” şi cere şi sancţionarea celor care „i-au permis accesul la un document medical”.

Consilierul premierului, Darius Vâcov, a postat, duminică, pe pagina sa de Facebook o fotografie cu fişa medicală a unui protestatar. Postarea lui Vâlcov a dispărut la scurt timp, iar consilierul a scris pe reţeaua de socializare că i-a fost ştearsă.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite