Tensiuni la CEx-ul PSD: Firea îi cere demisia ministrului de Interne. Carmen Dan rămâne în funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a tulburat liniştea şedinţei CEx al PSD, anunţând o serie de nemulţumiri pe care le are şi cerând totodată demisia ministrului de Interne Carmen Dan, fiind astfel primul lider cu anvergură care îl atacă indirect pe Dragnea. Motivul invocat de vicepreşedintele PSD ar fi felul în care s-a desfăşurat protestul diasporei din 10 august.

Update: Propunerea Gabrielei Firea a fost respinsă prin vot de membrii Comitetului Executiv, mai mulţi susţinători ai lui Liviu Dragnea fiind de partea ministrului de Interne. Carmen Dan rămâne, deci, la şefia MAI. Potrivit surselor interne, singurul vot „pentru” demisie i-a aparţinut primarului Capitalei.

Potrivit unor surse din interiorul partidului, vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a luat cuvântul în cadrul CEx şi şi-a prezentat nemulţumirile, vorbind în primul rând despre „retragerea ministrului de Interne sau demisia acesteia”. Motivul invocat de primarul Capitalei ar fi reprezentat de incidentele de la protestul din 10 august. 

Gabriela Firea a spus, potrivit sursei citate, că deşi Carmen Dan era în concediu, a fost totuşi la Minister în acea seară, premeditând totul, motiv pentru care trebuie să şi plece. Ministrul de Interne a fost luată prin surprindere de declaraţiile colegei sale de partid, dar nu a existat încă o reacţie a acesteia. 

Deşi primarul Capitalei i-a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, atacul îl vizează însă pe liderul PSD Liviu Dragnea, între cei doi existând deja un conflict mai veche. Dintre toţi liderii PSD, primarul Capitalei are cea mai bună cotă de încredere în sondajele de opinie şi ar vrea să candideze la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Însă Liviu Dragnea exclude varianta Firea, de teamă să nu piardă puterea în partid. 

Tensiunile dintre Gabriela Firea şi Liviu Dragnea s-au accentuat şi mai tare abia după scandalul pornit de la mitingul diasporei.  Astfel, „Firea se plânge că Dragnea vrea să o bage la puşcărie pe Cliseru (unul dintre oamenii de încredere ai Gabrielei Firea – n.red.) numai ca să o scape pe Carmen Dan. Aşteptăm ancheta procurorilor să vedem cine a minţit“, a declarat unul dintre vicepreşedinţii PSD pentru „Adevărul“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite