Tensiuni în alianţa ALDE - Pro România. Vosganian îl atacă pe Ponta: O susţine pe Viorica Dăncilă şi se întoarce în PSD?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varujan Vosganian şi Victor Ponta FOTO Arhivă
Varujan Vosganian şi Victor Ponta FOTO Arhivă

Purtătorul de cuvânt al ALDE Varujan Vosganian l-a criticat miercuri pe liderul Pro România Victor Ponta pentru decizia acestuia de a nu sprijini formarea guvernului Orban şi îl întreabă ironic dacă se va întoarce în PSD. „Se pare că nu mai avem aceiaşi adversari politici”, a adăugat Vosganian.

„Am o simplă întrebare pentru Victor : urmând acelaşi raţionament bizar, înseamnă că el, dacă nu votează guvernul Orban, o susţine pe Viorica Dăncilă şi se întoarce în PSD?!”, a scris Vosganian pe Facebook.

Acesta a explicat apoi că Mircea Diaconu este candidatul ALDE-ProRomânia la prezidenţiale şi că Victor Ponta, prin refuzul de a sprijini guvernul Orban, o ajută pe Viorica Dăncilă, contracandidatul lui Diaconu.

„Ca să fie limpede, noi reconfirmăm, dacă mai era nevoie, că Mircea Diaconu este candidatul nostru pentru funcţia de preşedinte al României. Sperăm că va fi, în turul al doilea, un contracandidat redutabil pentru Klaus Iohannis, ceea ce face ca Viorica Dăncilă să fie acum adversarul nostru în atingerea acestui obiectiv. Nu ştiu dacă mai avem acelaşi candidat la preşedinţie ca dl Ponta, se pare, însă, că, în acest moment, prin refuzul său de a sustine formarea noului Guvern, si, în consecinţă, protecţia oferită actualului prim-ministru, se pare că nu mai avem şi aceiaşi adversari politici”, a mai sublinia purtătorul de cuvânt ALDE.

„Cât despre anul de graţie 2005 când am introdus cota unică, dacă domnul Ponta regretă modelul prealabil al impozitării progresive din timpul guvernării PSD, îi reamintim că impozitarea pesedistă pe cote progresive începea de la 18% şi se încheia la 40%. Îl rugăm pe dl Ponta să ne spună, pornind de la cota unică actuală de 10%, care sunt categoriile socio-profesionale cărora ar dori să le mărească impozitul pe salariu şi cam la cât”, a mai adăugat Varujan Vosganian.

Liderul ProRomânia, Victor Ponta, a anunţat miercuri că nu susţine Guvernul Orban. Fără voturile ProRomânia e aproape imposibil ca noul executiv să treacă de votul Parlamentului. Ponta a pledat pentru alegeri anticipate. „PNL trebuie să vină cu o soluţie sustenabilă, un proiect serios“, a mai spus liderul ProRomânia. Orban a răspuns :„Nu aveam aşteptări de la ProRomânia. Cine nu votează Guvernul PNL e cu PSD“.

Întrebat de ce nu va vota noul Guvern, în condiţiile în care a susţinut moţiunea de cenzură âmporiva PSD, Victor Ponta a răspuns: „E un sofism. Noi am votat pentru moţiunea de cenzură pentru că Guvernul Dăncilă era incompetent. Asta nu însemană că votăm un nou guvern pe care nu-l considerăm bun. Nu există un guvern Dăncilă în acest moment, există o grupare oarecum infracţională care stă la Palatul Victoria. PNL trebuie să vină cu o soluţie sustenabilă, un proiect serios“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite