Tăriceanu: Mă aştept la susţinere din partea unor foşti colegi. Cine sunt liberalii care îl vor şef la Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu FOTO Mediafax
Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu FOTO Mediafax

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a fost propus, luni, de către USD, drept candidat pentru postul de preşedinte al Senatului, rămas liber în urma demisiei lui Crin Antonescu. Tăriceanu a tulburat deja apele în PNL şi a subliniat că se aşteaptă la sprijinul unor liberali, iar reacţiile pozitive n-au întârziat să apară.

“Mă aştept la susţinere din partea unor foşti colegi. Voi fi foarte bucuros dacă îmi vor da votul lor”, a declarat fostul premier, după ce a anunţat că a acceptat propunerea USD de a fi candidat la postul de preşedinte al Senatului.

Fostul ministru de Interne Radu Stroe a fost printre primii liberali care au reacţionat la aflarea veştii şi a subliniat că fostul său coleg “a fost întotdeauna un om asumat, de cuvânt şi de perspectivă şi a demonstrat asta în timpul mandatului de prim-ministru al domniei sale”. Totodată, el a adăugat că speră ca acesta să fie primul pas către reîntregirea USL.

La rândul lui, liberalul Mihai Stănişoară a lăudat rezultatele “notabile” înregistrate de Tăriceanu în timpul mandatului său de premier şi a opinat că acesta “rămâne un politician de calibru, care va avea în continuare un cuvânt de spus în viaţa publică”.

Citeşte şi:

USD a decis cine va fi al doilea om în stat. A plecat Crin, vine Călin

Liderii PSD, PC, UNPR, UDMR s-au reunit, luni, în biroul Grupului PSD din Senat, pentru a discuta despre preşedinţia Senatului, iar la întrunire a participat şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care a anunţat, la finalul întâlnirii, că acceptă propunerea USD de a fi preşedintele Senatului. .

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite