Tăriceanu: „Vreau să înţeleagă actualul Guvern că nu este în situaţia să fie stăpân într-un sat fără câini“. Ce spune despre votul prin corespondenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Adevărul
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Adevărul

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a lansat, joi, un atac dur la adresa premierului Cioloş şi a Guvernului pe care îl conduce acesta. Tăriceanu a precizat că PSD şi ALDE nu depun moţiune de cenzură, însă premierul trebuie să înţeleagă că el şi miniştrii săi nu sunt în situaţia „să fie stăpâni într-un sat fără câini“.

„Vreau să înţeleagă actualul guvern că nu sunt în situaţia să fie stăpâni într-un sat fără câini. Cam asta se întâmplă. Văd că îşi imaginează că au primit, nu ştiu, legitimitate, nu ştiu, poate le-a dat cineva, de la Bruxelles legitimitatea pe care de fapt nu o au în interior şi încearcă să reglementeze în mult prea multe domenii şi nu numai atât, guvernul se distinge prin planuri de anvergură pe termen lung şi o proastă gestiune a problemelor curente“, a declarat Tăriceanu. 

Preşedintele Senatului a ţinut să precizeze că, dacă ar fi ca ALDE şi PSD să mai depună o moţiune de cenzură, acest lucru s-ar întâmpla doar după ce Guvernul ar modifica prin ordonanţă de urgenţă, legea votului prin corespondenţă. 

„Ne apropiem cu paşi repezi de alegeri, am văzut chiar unele remarci cu totul şi cu totul deplasate şi vreau să spun foarte clar că, oricum, în cazul în care am fi hotărât la începutul sesiunii depunerea unei moţiuni de cenzură având drept scop dărâmarea guvernului, acest lucru s-ar fi petrecut după adoptarea ordonanţei de urgenţă pe care guvernul a anunţat-o, legitimă sau nu, rămâne de văzut, având drept scop reglementarea votului românilor din străinătate. Nu vrem sub nicio formă să punem nici cea mai mică piedică pentru modificarea legislaţiei în aşa fel încât votul românilor să nu aibă niciun fel de limitare, de bariere. Vrem să dăm cea mai bună posibilitate tuturor românilor din străinătate de a vota“, a mai punctat copreşedintele ALDE. 

De asemenea, acesta  spus că Teodor Meleşcanu, colegul său de partid, a stat de vorbă cu Maria Ligor, ministrul pentru Relaţiile cu românii de pretutindeni şi l-a asigurat de tot sprijinul ALDE pentru măsurile necare privind facilitarea votului.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite