Tăriceanu vrea vacanţă pentru aleşi în campania electorală. Liberalii spun „Nu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a propus colegilor săi din Camera Superioară a Parlamentului să urmeze modelul deputaţilor şi să suspende lucrările în campania electorală dinanitea alegerilor europarlamentare. Foştii săi colegi liberali nu sunt de acord.

„Vreau să vă previn, în sensul elegant al cuvântului, că  la Camera Deputaţilor se suspendă lucrările pentru desfăşurarea campaniei electorale şi cred că, dacă o să fiţi de acord, să mergem pe această formulă“, le-a spus Tăriceanu coelgilor săi senatori, potrivit stenogramei de la Biroul Permanent.

Propunerea lui Tăriceanu nu a fost agreată de către foştii săi colegi liberali. Liderul senatorilor Puiu Hasotti a explicat că pregătirea campaniei nu este un motiv pentru a suspenda lucrările Senatului.  „Să ştiţi că nici în timpul alegerilor pentru Parlament, Senatul nu îşi suspenda lucrările o lună de zile. Nu văd de ce Senatul trebuie să aibă un alt program“, se mai arată în stenograma Biroului Permanent al Senatului.

Fostul liberal Călin Poescu Tăriceanu a devenit preşedinte al Senatului, după demisia lui Crin Antonescu din funcţie. Fostul liberal Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a acceptat funcţia de preşedinte al Senatului pentru a duce proiectul USL mai departe, chiar dacă a primit multe critici în acest sens, precizând de asemenea că predecesorul său, Crin Antonescu, a ajuns în aceeaşi poziţie tot cu sprijinul PSD.

Citeşte şi:

Tăriceanu: Mă aştept la susţinere din partea unor foşti colegi. Cine sunt liberalii care îl vor şef la Senat

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a fost propus, luni, de către USD, drept candidat pentru postul de preşedinte al Senatului, rămas liber în urma demisiei lui Crin Antonescu. Tăriceanu a tulburat deja apele în PNL şi a subliniat că se aşteaptă la sprijinul unor liberali, iar reacţiile pozitive n-au întârziat să apară.

E oficial: Călin Popescu Tăriceanu este noul preşedinte al Senatului

Călin Popescu Tăriceanu, susţinut de grupul parlamentar PSD, de grupul PC, dar şi de UDMR, a fost votat astăzi pentru a prelua funcţia de preşedinte al Senatului.

Ponta: Dacă viitorul preşedinte va fi de centru-stânga, premierul obligatoriu să fie centru-dreapta

Liderul PSD, Victor Ponta, susţine că nu se gândeşte să candideze la Preşedinţie, deoarece vrea să rămână la şefia Guvernului, şi afirmă că, în opinia sa, dacă viitorul preşedinte va fi de centru-stânga, cum îl consideră pe Sorin Oprescu, premier trebuie să fie un politician de centru-dreapta.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite