Tăriceanu vrea pensii speciale pentru încă o categorie socio-profesională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensii speciale şi pentru piloţii instructori de la Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă şi inspectorii Autorităţii Aeronautice Civile Române, prevede un proiect de lege iniţiat la Senat de preşedintele acestui for, Călin Popescu-Tăriceanu.

Legea actuală, nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant din aviaţia civilă din România nu include piloţii instructori de la Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă sau personalul de inspecţie în zbor şi inspectorii Autorităţii Aeronautice Civile Române, printre beneficiarii pensiilor de serviciu, cunoscute şi ca pensii speciale. 

„Modificările au ca scop îndreptarea, clarificarea şi reglementarea într-un mod onest şi unitar a prevederilor privind drepturile salariale ale piloţilor, piloţilor instructori de la Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, însoţitori de bord/membri ai echipajului de cabină, paraşutişti, personalul de inspecţie în zbor şi inspectori Autorităţii Aeronautice Civile Române, categorii exceptate de la aceste prevederi”, se mai argumentează în expunerea de motive a proiectului de lege.  

Astfel, beneficiarii pensiilor speciale vor fi piloţi, piloţi instructori de la Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, însoţitorii de bord/membri ai echipajului de cabină, paraşutişti, personalul de inspecţie în zbor şi inspectorii Autorităţii Aeronautice Civile Române care au vârsta minim 50 de ani şi au realizat o vechime de cel puţin 20 de ani de activitate ca personal aeronautic civil navigant neprofesionist.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite