Cazul Şova bântuie încă în Parlament. Tăriceanu vrea o întâlnire informală între conducerea Senatului şi CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ar vrea să se aşeze la masă cu reprezentanţii CSM, pentru a discuta despre „problemele cu care se confruntă cele două instituţii“. Propunerea lui Tăriceanu vine după ce membrii CSM au sesizat Curtea Constituţională, pe motiv că, în cazul ridicării imunităţii lui Dan Şova, Senatul nu a adoptat o hotărâre. CCR a admis contestaţia CSM.

Oficial, doleanţa lui Călin Popescu Tăriceanu vine pe fondul discuţiilor din Senat pe tema revizuirii Constituţiei, discuţii practic inexistente. „Având în vedere această împrejurare, faptul că Parlamentul se află într-o fază avansată de definitivare a proiectului de lege pentru modificarea Constituţiei şi necesitatea promovării dialogului între autorităţile statului pentru soluţionarea unor potenţiale disfuncţionalităţi, mâine 15 aprilie a.c., voi face următoarea propunere membrilor Biroului Permanent al Senatului: Organizarea cât mai curând posibil, la Palatul Parlamentului, a unei întâlniri informale între membrii Biroului Permanent al Senatului şi membrii CSM, la care participanţii să exprime în mod liber şi fără o ordine de zi prestabilită problemele cu care se confruntă în relaţia bilaterală şi în exercitarea atribuţiilor constituţionale între cele două instituţii“, arată Călin Popescu Tăriceanu.

Când vorbeşte despre „exercitarea atribuţiilor constituţionale“, Tăriceanu se referă, cu ocolişuri, la cazul Dan Şova. În urma votului din Senat, care l-a scăpat pe senatorul PSD de cătuşe, CSM a sesizat Curtea Constituţională, pe motiv că votul senatorilor nu a fost concretizat într-o hotărâre. Contestaţia CSM a fost admisă de CCR, care a obligat Senatul să adopte o hotărâre de respingere a solicitării procurorilor de ridicare a imunităţii.

„Apreciez că, în urma unui astfel de dialog constructiv, vor putea fi identificate o serie de probleme pe care Parlamentul le-ar putea soluţiona în viitorul apropiat în cadrul procesului legislativ“, se mai arată în comunicatul trimis de Tăriceanu.
 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite