Tăriceanu şi Visine-ul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fără să vrea, PSD a făcut un experiment foarte util pentru viitoarele guvernări şi costisitor pentru sine. Putem înţelege mai bine acum dinamica şi presiunea grupurilor. În sfârşit ştim ce nu vrem. Iar PSD va continua să scadă până la minim. Ştiţi vorba aia, keep calm and enjoy căderea PSD.

Moment istoric. Trebuie să fim recunoscători că Viorica de la Teleorman a ales cariera politică în locul celei muzicale, făcând un bine uriaş României. Dacă alegea să fie cântăreaţă de muzică populară, nu mai ajungea prim-ministru. Iar noi nu mai aveam de cine râde. Şi cum să îl dăm jos pe teleormănean.

Probabil nu voi mai vota cu Iohannis. A făcut blat cu PSD sperând că îl va susţine pentru un al doilea mandat. PNL le-a transferat alături de PSD voturi maghiarilor, iar Iohannis sigur a ştiut de treaba asta. Dezgustător, chiar dacă înţeleg că e mai bine UDMR sub Bucureşti decât sub Budapesta. Totuşi, acest transfer de voturi nu este legal sau democratic, iar cine a dat ordin să se transfere aceste voturi va trebui să răspundă. Dacă va candida Cioloş la prezidenţiale, s-ar putea ca neamţul să înceapă să trebuiască să facă ceva. Nu va fi o toamnă uşoară pentru el. Ceea ce e bine pentru noi ca ţară. Şi nici Cioloş să nu creadă că îl vom vota degeaba. Aviz boabelor de cacao.

În condiţiile actuale, gândirea trebuie schimbată de la axarea pe prezent, cum e acum, la o axare pe viitor. E mai sănătos şi îţi oferă extra valoare. Dacă politicienii prezenţi sunt zero (exceptând câţiva de la USR-Plus), trebuie să te axezi pe cei viitori. Dacă vom aplica gândirea asta pe termen lung, vom avea numai de câştigat. Sănătate frate, nu eşti competent, salut, sunt şi alţii la coadă. Competiţia pentru îmbunătăţirea vieţii noastre şi pentru dezvoltarea cât mai sustenabilă a ţării trebuie promovată în politică.

Tinerii să înţeleagă că nici PNL nu este şi nu va guverna în folosul lor. Să nu uităm că PNL a trimis în PE un mastodont al vechilor metehne, Vasile Blaga. Tinerii să înceapă să îşi găsească alte grupuri care să le reprezinte interesele pe termen lung.

Am băut şampania, acum la plănuit reforma. Trebuie făcută şi o ierarhizare a politicienilor români bazat pe activitatea lor parlamentară şi traseul profesional, pe lângă asigurările ce trebuie scrise în Constituţie ca oameni ca Şerban Nicolae sau Eugen Nicolicea sau Florin Iordache să nu mai poată ajunge în Parlamentul României. Ca să mai evităm pe viitor posibilitatea ca analfabeţii, corupţii şi agresivii să ne mai poată reprezenta în Parlament.

Şi mai rămân întrebările de 1 milion de euro. Oare cu ce îi are la mână UDMR pe penelişti şi pesedişti de au executat ceva foarte dubios şi periculos pentru democraţie, transferul voturilor? Şi să nu îmi răspundă că protejarea minorităţilor. Şi cât Visine şi-a pus Tăriceanu în ochi ca să pară că plânge după alegeri, să îi înduplece pe fraieri să îi fie milă de el? Şi se vede exact care sunt fraierii care l-au crezut.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite