Tăriceanu: “Va trebui să ne despărţim de PSD. O candidatură în 2014 nu este un subiect închis pentru mine"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tăriceanu  nu exclude o candidatură la prezidenţialele din 2014   FOTO Mediafax
Tăriceanu  nu exclude o candidatură la prezidenţialele din 2014   FOTO Mediafax

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, la România TV, că nu exlude o candidatură la alegerile prezidenţiale din 2014, dar că alegerile parlamentare sunt, momentan, prioritare.

"E puţin prea devreme să discutăm acest subiect. Nu e un subiect despre care să spun că e închis pentru mine, dar în momentul de faţă prioritatea o reprezintă alegerile din 9 decembrie şi dorinţa de a obţine un rezultat favorabil. E un pic prematur să discutăm acest subiect pentru că nici nu am terminat alegerile parlamentare", a precizat Tăriceanu.

Fostul premier a explicat, de asemenea, că nu intră în discuţie ideea preluării postului de premier, după alegerile parlamentare, întrucât deja s-a luat o decizie în cadrul Uniunii Social Liberale cu privire la partidul care va desemna primul-ministru, acestă formaţiune fiind PSD.

”Un post de prim-ministru nu se oferă la masă ca la piaţă, se aruncă pe masă... Există nişte reguli ale jocului democratic, nişte reguli pe care le respectă toate ţările democratice. În cadrul USL există o decizie în privinţa formaţiunii care va desemna primul-ministru şi care e PSD”, a spus acesta.

Tăriceanu a adăugat faptul că, pe viitor, este necesară o ruptură a USL, întrucât se doreşte un vot majoritar al cetăţenilor de fiecare partid, pentru a-şi putea impune programul în practică fără compromisuri, dar, pentru moment, acestea trebuie să continue împreună, pentru a putea realiza obiectivele pe care şi le-au propus, acestea fiind reprezentate în special de ieşirea din criza economică şi bunăstarea cetăţenilor.

”La un anumit moment, va trebui să ne despărţim pentru că suntem partide cu un anumit profil ideologic şi fiecare partid aspiră să obţină în final votul majoritar al cetăţenilor pentru a-şi pune programul în practică fără a face compromisuri. În plus, există şi o ameninţare potenţială sau un adversar pe care nu trebuie să-l scăpăm din vedere care este PDL, lucru valabil pentru PNL, dar nu şi pentru PSD”, a declarat fostul premier.

După alegerile parlamentare din 9 decembrie, va avea loc un congres al PNL. În cadrul acestui Congres vor avea loc alegeri în PNL, iar o candidatură a lui Tăriceanu pentru şefia PNL nu este exclusă.
 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite