Tăriceanu îi trimite pe protestatarii Rezist „să pună mâna pe carte”: Se uită pe Facebook şi îşi imaginează că ştiu totul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut un mesaj pentru protestatari. Foto: Inquam
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut un mesaj pentru protestatari. Foto: Inquam

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit sâmbătă seara, de Ziua Naţională, despre protestatarii din Piaţa Victoriei, acuzându-i de „o agresivitate pe care nu a mai întâlnit-o în ultimii 20 de ani”. Liderul ALDE a mai declarat că, „în loc să pună mâna pe carte”, cei care protestează „se uită pe Facebook şi îşi imaginează că ştiu totul”, fiind astfel victime ale dezinformării.

„Este o agresivitate pe care în trecut nu am mai întâlnit-o, în ultimii 20 de ani. (...) Astăzi cred că ceea ce vedem şi trebuie să ne punem o întrebare corectă este cât de reprezentativă este această voce agresivă, turbulentă, cât de reprezentativa, cât de legitimă este. ea, după părerea mea, nu are nicio reprezentativitate, pentru că este vorba despre un număr restrâns de cetăţeni în raport cu populaţia României, dar nici legitimitate. Legitimitatea nu poate să fie dată într-un sistem democratic decât de validarea prin alegeri”, a declarat la România TV Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul Senatului a mai precizat că, deşi dezinformarea şi fake news-ul sunt concepte mai vechi, reţelele de socializare au schimbat viteza de propagare a informaţiilor false. Acesta i-a ironizat totodată pe protestatarii Rezist, spunând că „în loc să pună mâna pe o carte, se uită pe Facebook şi au impresia că ştiu tot”. 

„În loc să pună mâna pe o carte, ei se uită pe Facebook şi-şi imaginează că ştiu totul. Informarea şi dezinformarea nu au apărut acum, fake news, de când sunt reţelele de socializare. Ele sunt de o veşnicie. Sigur că viteza de propagare a informaţii era alta şi poate sunt perioade în care asemenea tendinţe anarhice pot să iasă la supărafaţă. S-ar putea ca ele să aibă cauze mai profunde”, a adăugat Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite