Tăriceanu, tir de acuzaţii la adresa lui Maior. „Aţi devenit agent politic partizan“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a lansat o serie de atacuri la adresa ambasadorului României la Washington, George Maior, provocându-l de mai multe ori prin declaraţii aflate la un pas de jignirea interlocuitorului.

Călin Popescu Tăriceanu, unul dintre copreşedinţii coaliţiei PSD-ALDE şi dintre susţinătorii rechemării lui George Maior la Bucureşti, a arătat din primele cuvinte că se opune modului cum îşi desfăşoara activitatea fostul director al SRI. 

Prezentăm un scurt inventar al atacurilor lui Tăriceanu la adresa lui Maior: 

- Declaraţiile dumneavoastră sunt neinspirate.

- Dacă domnul ambasador nu a frecventat cursurile de diplomaţie, îi recomand să prindă din zbor elementele acestei arte.

- A se apăra, cum aţi făcut-o dumneavoastră, spunând că scrisoarea e expresia unui lobby a unor persoane care au probleme cu justiţia. Părerea mea e că e distorsionare incrediiblă a realităţii, de o manieră similară cu cea de când eraţi directorul SRI.

- Aţi devenit un agent politic partizan, preluat şi citat ca atare de ambasadele străine. E o postură inacceptabilă.

-Domnul ambasdor poate crede că n-am observat atitudinea dânsului, o atitudine ireverenţioasă. Domnia sa şi-a permis să ridice tonul la final şi a folosit cuvinte care nu-şi au locul aici. E un mod de operare descalificant pentru un ambasador.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite