Tăriceanu, solicitare pentru Guvern după ce Dacia a anunţat că va reporni producţia: Suma pentru Programul Rabla să fie dublată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cere Guvernului Orban, după ce uzina Dacia şi-a reluat activitatea chiar şi pe timp de pandemie, ca suma pentru Programul Rabla să fie dublată, iar 80% din aceasta suma sa fie dedicată pentru autoturismele fabricate in Romania.

„Decizia celor de la DACIA de a relua activitatea este exemplul pe care trebuie sa-l urmam cu totii. DACIA este una dintre cele mai lovite companii din Romania pentru ca ea face parte dintr-un sistem complex de productie - comercializare la nivel mondial, angrenaj complet blocat de criza. Eforturile celor de la DACIA trebuie sprijinite in orice fel se poate. Este putin de presupus ca apetitul oamenlor de a cumpara masini va creste la fel de repede precum s-a stins, deci e nevoie de ajutor.

Romania aloca in fiecare an o suma importanta pentru programul de reinnoire a parcului auto (Programul Rabla - cum este cunoscut). In acest an suma este de aproape o jumatate de miliard de lei.

Solicit guvernului sa dubleze suma pentru Programul Rabla, iar 80% din aceasta suma sa fie dedicata pentru autoturismele fabricate in Romania! Este o masura pe o perioada limitata, doar anul 2020, pana cand economia lumii si a Romaniei vor reporni”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook. 

   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite