Tăriceanu solicită ca începerea şcolii să fie amânată după locale: Ludovic, te joci cu focul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a solicitat din nou premierului Ludovic Orban să amâne începerea anului şcolar după alegerile locale din 27 septembrie. Liderul ALDE i-a transmis şefului Guvernului că se joacă cu focul şi că Executivul trebuie să îşi ia timp ca să organizeze mai bine deschiderea şcolilor.

„Ludovic, te joci cu focul! Toţi (părinţi, elevi şi dascăli) vedem haosul în care vrei să înceapă şcoala! În loc să vezi şi să recunoşţi acest lucru insişţi să ne trimiţi copiii la cursuri în condiţii de insecuritate. Petreci mai mult timp în campanie electorală decât să te gândeşţi la soluţii pentru şcoală şi ne spui să ne trimitem copiii la şcoală pe riscul nostru. Păi, dacă îi trimitem pe riscul nostru şi voi nu faceţi nimic la ce naiba mai avem nevoie de guvernul vostru? Te simţi pe cai mari pentru că ai reuşit să cumperi câţiva parlamentari ca să scapi de moţiune? Nu te simţi, pentru că nu vei putea să cumperi 10 milioane de părinţi, elevi şi dascăli şi nu vei scăpa de furia lor dacă vei continua să-ţi baţi joc de felul în care începe şcoala”, a scris Călin Popescu Tăriceanu miercuri pe Facebook.

Acesta precizează că Guvernul trebuie să îşi mai ia o marjă de timp pentru a asigura măşti de protecţie pentru elevi şi profesori, dezinfectanţi, apă şi săpun în toate şcolile.

„Îţi mai spun încă o dată: amână începerea şcolilor până după alegerile locale. Luaţi-vă nişte timp că să vă organizaţi mai bine. Aduceţi măştile pentru cei care au nevoie. Asiguraţi-vă că în toate şcolile există apă şi săpun, ca să nu zic de dezinfectant. Faceţi protocoale clare pentru situaţiile când clase sau şcoli vor deveni focare. Spuneţi-le părinţilor ce au de făcut dacă li se va infecta copilul”, a completat Tăriceanu.

El îi sugerează lui Orban că ar putea fi suspendată campania electorală, pentru ca Guvernul PNL să poată organiza cum trebuie deschiderea şcolilor.

„Şi dacă ţi-e frică de faptul că ceilalţi vor lua un avans în alegeri, putem merge până la a suspenda campania electorală ca să vă dăm şansa de a organiza cum trebuie ziua de 14 septembrie. Este un sacrificiu perfect acceptabil pentru noi dacă voi vă apucaţi, în sfârşit, de treabă”, a conchis liderul ALDE.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că nu a fost exprimată niciodată o opinie oficială privind posibila amânare a începerii şcolii. Şeful Executivului a adăugat că au existat opinii disparate ale unor epidemiologici care au susţinut o amânare, însă niciuna nu a fost oficială. El a mai spus că şcoala va începe pe 14 septembrie, în funcţie de scenariile prezentate de Ministerul Sănătăţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite