Tăriceanu şi-a pus partidul pe Facebook, dar este tras înapoi de clone

Tăriceanu şi-a pus partidul pe Facebook, dar este tras înapoi de clone

Călin Popescu Tăriceanu / Caricatura Vali Ivan

La nici 30 de minute de la anunţul fostului prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu, privind înfiinţarea propriei formaţiuni politice, pe reţeaua socială Facebook au apărut mai multe pagini denumite Partidul Reformator Liberal.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Specialiştii în IT atenţionează că în ceea ce priveşte autenticitatea unei pagini nu trebuie să ne ghidăm neaparat după numărul de aprecieri.  Aceasta deoarece Facebook permite cumpărarea de like.
 
„De exemplu, cineva poate deschide o pagină neautentică, dar investind bani, şi în numai câteva ore poate aduna peste 2.000 de like-uri“, explică specialistul. Sau dacă recurge la piaţa neagră a like-urilor, poate investi câteva mii de dolari în câteva zeci de mii de like-uri.
 
Acelaşi specialist mai atrage atenţia că o echipă bună de PR nu ar dechide o pagină fără o descriere corespunzătoare cu scopul paginii şi fără o clasificare corectă a acesteia. 
 
 
Spre comparaţie, o pagină neautentică. Elemente de neutenticitate: nu e clasificată corect, nu are poza de cover ..
 
 
Pe reaţeaua socială pe care îţi poti prezenta profilul profesional, fostul premier încă apare cu titulatura de prim-ministru. Mai mult, Geoana încă mai este preşedintele Senatului, iar Crin Antonescu este într-o perpetuă poziţie de viitor preşedinte.
 
 
 
Un exemplu despre cum ar trebui să arate o pagină autentică şi bine administrată (https://www.facebook.com/BucurestiOptimist/info)
 
 
 
Fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat miercuri seară, la postul Antena 3, că va înfiinţa o nouă formaţiune politică, Partidului Reformator-Liberal, şi că intenţioneză să candideze la prezidenţiale din partea unui nou USL.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările