Tăriceanu s-a plâns că SPP nu l-a informat că e monitorizat de SRI. Însă SPP nu apără demnitarii de alte instituţii ale statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu s-a plâns, în Parlament, că nu a fost informat de SPP că se află sub monitorizarea SRI într-un dosar penal. Însă, potrivit legii, ofiţerii SPP nu au rolul de a apăra demnitarii români de alte instituţii ale statului, cum ar fi Parchetul General, DNA, sau SRI, şi nici nu protejează politicenii de braţul legii.

”La nedumerirea pe care o aveţi în legătură cu prestaţia SPP v-am răspuns foarte clar, lipsit de echivoc, că în perioada în care am avut parte de această supraveghere nu am primit informaţii potrivit cărora aş face obiectul unor măsuri de supraveghere din partea Procuraturii prin SRI", a spus Călin Popescu Tăriceanu

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a criticat, într-o postare pe Facebook, modul în care se raportează liderii PSD şi ALDE la SPP. „Am fost şi eu demnitar şi nu mi-a trecut prin cap că omul de la SPP trebuie să mă apere dacă aş comite vreo infracţiune pentru care, să zicem, aş fi primit un mandat de ascultare. Mi-am amintit şi de Vâlcov, care a renunţat la SPP pe când era ministru al finanţelor, ca să poată dansa cu strigoii şpăgari prin cimitire, fără martori. Daddy a renunţat la SPP, fiindcă ăştia nu stau de şase la furat, şi a angajat mai multe firme de pază să-l vegheze - nu numai pe el, şi pe Viorica, şi pe Tăriceanu, şi pe Firea -, dar se burzuluieşte la Pahonţu şi face comisii de anchetă pentru că SPP nu-l protejează de statul român”, notează sociologul.

Şi senatorul PNL Daniel Fenechiu susţine că SPP nu putea să intervină, chiar dacă ar fi existat un mandat legal de supraveghere. „Nici dacă se va dovedi că interceptarea lui Tăriceanu a fost ilegală, nici atunci SPP-ul nu are nicio vină. Un ofiţer SPP nu este îndrituit să pună în discuţie raţionamentul unui magistrat constând într-o autorizaţie dată de Înalta Curte sau un ordin pe care îl primeşte în legătură cu această chestiune”, a spus Fenechiu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite