Tăriceanu refuză să comenteze decizia lui Iohannis de a nu-l invita la Ziua Naţională: Nu vă răspund nimicuţ!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, care este şi preşedinte al Senatului, a refuzat, sâmbătă, să comenteze decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a nu invita la ceremoniile prilejuite de Ziua Naţională persoane cu probleme penale, el spunând că nu doreşte să spună nimic despre acest lucru şi că a participat la un media training şi ştie cum să nu cadă în capcanele presei.

”Să nu mă întrebaţi de 1 Decembrie şi de Iohannis, că nu vă răspund nimic. Pe cuvânt de onoare, nimic nu vă răspund”, a spus preşedintele Senatului. 

El a continuat: ”Nu vă răspund nimicuţ, nimicuţ. Nimic în plus. Dacă vreţi, discutăm despre educaţie”. 

Liderul ALDE a menţionat că ştie faptul că ”subiectele picante” sunt de interes şi pasionează presa. ”Şi pe mine (mă pasionează - n.r.), din când în când, nu pot să spun că mă lasă indiferent, dar astăzi chiar e un moment în care vrem puţin să schimbăm discursul”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu. 

Copreşedintele ALDE a refuzat să răspundă la orice întrebare legată de interdicţia de a participa la parada de 1 Decembrie şi la recepţia de la Palatul Cotroceni. 

”Am fost la un curs de media training şi ne-au învăţat cum să ne comportăm la capcanele pe care ni le întindeţi. Astăzi suntem prea proaspeţi, cu cunoştinţele bine aşezate. Mai încercaţi peste o săptămână, că s-ar putea să mai uităm din ce ne-au predat instructorii”, a afirmat Tăriceanu. 

Liderul ALDE ai făcut o referire la preşedintele Klaus Iohannis şi în contextul aplicării învăţământului dual în oraşe din România, proiect pe care ALDE doreşte să îl extindă la nivel naţional.  

”Le-am recomandat tuturor să aplice acest sistem de învăţământ dual”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, adăugând că, în peste 25 de ani, baza în România a fost învăţământul universitar, în detrimentul învăţământului profesional. 

”Noi am reuşit să implementăm acest lucru în lucru în România ( învăţământul dual,. nr). Cu toate că nu i-am cerut voie preşedintelui Iohannis. Vă daţi seama ce lezmajestate am comis?”, a comentat Tăriceanu. 

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că atât la parada militară care va fi organizată de Ziua Naţională a României la Arcul de Triumf cât şi la recepţia organizată de şeful statului la Palatul Cotroceni nu au fost invitate ”persoane cu probleme penale”.

”Am văzut că există tot felul de discuţii în spaţiul public referitoare la acest subiect şi ţin să precizez încă de la început faptul că nu voi face referire la anumite persoane, nu voi face referire la anumite nume, pentru că nu despre asta este vorba. Este vorba despre nişte criterii care au stat la baza întocmirii listei cu invitaţi şi nu pot şi nici nu vreau să vă ascund faptul că în constituirea acestor criterii care au fost luate în calcul bineînţeles că în primul rând este vorba despre criteriul ca acea persoană să deţină o funcţie în stat, dar să şi respecte nişte criterii de integritate, iar aici vorbim despre inexistenţa unor probleme penale”, a declarat Mădălina Dobrovolschi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite