Tăriceanu, prima reacţie după ce Iohannis a refuzat să promulge bugetul: Demagogie şi populism. Face rău ţării şi societăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Bogdan Buda
FOTO Inquam Photos / Bogdan Buda

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a avut prima reacţie din partea coaliţiei de guvernare după ce Klaus Iohannis a trimis legea bugetului pe 2019 la CCR şi a atacat în termeni extrem de duri PSD ţi pe Liviu Dragnea. Tăriceanu consideră că decizia preşedintelui  este inoportună şi nejustitificată.

„Preşedintele a ales această metodă de a face politică prin şicanarea Guvernului, fără să-şi dea seama cât de mult rău face ţării şi societăţii. Gestul preşdintelui este total inoportun şi nejustificat. Remarca legată de finaţarea partidelor este demagogie şi populism. România s-a confruntat în ultimul an cu o componentă de corupţie legat de partidele politice care au recurs la formule de finanţare sau sponsorizare care, unele din ele, puteau fi socotite în afara legii şi, din acest motiv, au existat numeroase anchete şi procese. Cred că soluţia pe care o practică şi celelalte state democratice, de a finanţa partidele politice, care sunt nişte instituţii democratice şi utile societăţii este o solţie foare bună, tocmai pentru a nu mai exista aceste canale care aduc corupţie, trafic de influenţă şi cred că această soluţie ar trebui să fie salutată în loc să fie criticată, pentru ca să curăţim viaţa politică şi partidele politice de corupţie”, a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis nu a promulgat bugetul de stat pe 2019, trimis de PSD la Cotroceni abia la începutul lunii februarie. „E bugetul ruşinii naţionale. Voi sesiza CCR“, a anunţat şeful statului, care a lansat noi critici la adresa guvernării PSD. „Obiectivul clar este de a pune mâna pe Justiţie ca ei să-şi rezolve dosarele penale. PSD nu guvernează pentru România, guvernează pentru Dragnea“, a spus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite