Tăriceanu va pune în discuţie rectificarea bugetară: Sunt majorări la bugetele SRI, STS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legat de  rectificarea bugertară, Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat, într-o emisiune de televiziune, că "sunt tăieri la toate capitolele, ministere, investiţii, dar sunt majorări cu aproape un miliard la bugetele SRI, STS". Liderul Alde a spus că vor fi discuţii, în şedinţa de luni a coaliţiei, precizând că în proiectul de rectificare bugetară făcut de Ministerul de Finanţe sunt majorări cu circa un miliard la bugetele serviciilor de informaţii.

„Da, vom discuta despre programata rectificare bugetară, unde am primit un prim proiect al Ministerului de Finanţe, cu care am o mare problemă. Sunt tăieri la toate capitolele, ministere, investiţii, dar sunt majorări cu aproape un miliard la bugetele SRI, STS. I-am spus doamnei prim-ministru că nici politic nu o să dea bine. Eu cred că trebuie să continuăm cu o creştere la investiţii. De la Ministerul de Finanţe, nu vreau să nominalizez, că nu ştiu dacă ele au avalul ministrului. Eu nu cred că prioritatea României e finanţarea instituţiilor de forţă ale statului român”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, duminică seara, la Antena 3, citat de Mediafax.

Liderul ALDE a afirmat că a fost de acord cu preşedintele PSD Viorica Dăncilă care i-a cerut lui Klaus Iohannis să îl demită pe directorul STS, în contextul furnizării unor uno locaţii greşite în cazul Alexandrei, fata ucisă la Caracal.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat că prima rectificare bugetară ar trebui efectuată până pe 31 iulie. El a vorbit despre un pachet de măsuri menite să eficientizeze cheltuirea banului public, car ear urma să includă şi măsuri privind pensiile speciale, dar şi limitarea unor cheltuieli cum ar fi călătoriile gratuite cu trenul acordate studenţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite