Tăriceanu, progresist peste noapte: ALDE nu se va implica în campania pentru referendum. Să respectăm libertatea fiecăruia să-şi organizeze viaţa intimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că ALDE nu se va implica în campania pentru referendumul pentru revizuirea Constituţiei. Tăriceanu le va recomanda simpatizanţilor să voteze conform propriei conştiinţe. După referendum, ALDE va promova o lege a parteneriatului civil. Liderul ALDE, partid care a votat pentru familia tradiţională în Parlament, s-a schimbat după vizita de ieri la Bruxelles.

”ALDE nu seva implica în campania pentru referendum, vom recomanda votanţilor noştri să voteze conform propriei conştiinţe, ţinând cont că societetea românească este mai degrabă conservatoare şi ultimul sondaj făcut indică că 85% din cei intervievaţi vor vota în favoarea modificării pentru definirea familiei tradiţionale ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie, iar 77% din votanţii ALDE, la fel, susţin acest punct de vedere. Sigur că în anumite ţări din Europa lucrurile au evoluat, căsătoriile între persoanele de acelaşi sex sunt permise. nu ştiu dacă şi societatea românească va evolua în aceeaşi direcţie. Eu cred că trebuie să respectăm libertatea fiecăruia să-şi organizeze viaţa intimă şi personală aşa cum doreşte şi în acest sens, probabil că după referendum, va trebui să promovâm o lege a parteneriatului civil”, a declarat Tăriceanu.

El a precizat că proiectul este în linii mari făcut.

Referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7.00 şi 21.00. Întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor şi la care aceştia trebuie să răspundă cu „da“ sau „nu“ va fi: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite